Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

4 kroky, jak se dobře starat o pleť

1. 08. 2019 | Krása
Způsobů, jak se starat o pleť je mnoho. Navíc každý má své beauty rituály, své oblíbené kosmetické značky, a hlavně lidé mají rozdílné typy pokožek. Jsou ale určitá pravidla, která platí napříč věkem či typu pleti.

Důležitost odlíčení


Pravidelné a důkladné odlíčení je pro krásně a mladistvě vypadající pokožku velmi důležité. Špatně odlíčená pleť nemůže dýchat, zanášejí se póry a tvoří se zbytečné vrásky. Během odličování rozhodně pokožku nedrhněte, ale pouze jemnými tahy odličujete. Nejvíce si dávejte pozor v očním okolí, které je velmi náchylné na vrásky. Drhnutí může způsobit zarudnutí a přispívá k tvorbě očních vrásek. Kolem očí jen lehce přiložte na několik sekund navlhčený tampónek, kterým zachycený obsah jemnými pohyby setřete do stran.

Vhodný výběr krému


Používání krému by mělo být samozřejmosti v každém věku. Přípravky nevybírejte podle značky a ceny, ale podle složení, textury a použití (typ pokožky, ranní, noční aj.). Pokud je vám více než 30 let, tak je dobré si pořídit krémy se složkami bojujícími proti vráskám. Dobrou volbou je například retinol. Tomu se také říká zabiják vrásek. Ideální je v letním a podzimním období, protože pomůže se pokožce zahojit po slunečných dnech, stimulovat v pleti aktivitu kolagenu, a tím oddálit stárnutí. Vhodné jsou i přípravky s koenzymem Q10. Na pleť se také hodí krémy s obsahem urey nebo kyseliny mléčné, které podporují dobrou hydrataci. Do svého arzenálu si též pořiďte séra s koncentrovanou kyselinou hyaluronovou. Ta na sebe dokáže skvěle vázat vodu a dobře tak hydratovat. Kyselina hyaluronová navíc působí proti volným radikálům a podporuje tvorbu kolagenu.  Samozřejmostí by měl být i kvalitní hydratační krém, určený speciálně na oční okolí. S očními krémy je dobré začít již od 25.let. Aplikujte je vždy jemným poklepáváním.

Ochrana před sluncem


Při pobytu na sluníčku je velmi důležitý krém s ochranným faktorem v rámci prevence rakoviny kůže i vzniku vrásek. Číslo ochranného faktoru značí, kolikrát déle můžete být na slunci podle svého fototypu. V našich podmínkách je na jaře a v létě, pokud se intenzivně neopalujete, ideální SPF 20-25. Faktor by nikdy neměl být menší než 15, a to i když patříte k jedincům s tmavší pokožkou. Krém si nanášejte minimálně 20 minut před sluněním, aby měl dostatek času se vstřebat. Při opalování na přímém sluníčku používejte na pleť faktor minimálně 50, jinak si zahráváte s předčasným stárnutím pleti.

Správná hydratace


Důležité je samozřejmě pít denně minimálně 2 litry vody a používat přípravky s přídavkem kyseliny hyaluronové, která na sebe dobře váže vodu.  Na pleť zbytečně nepoužívejte přípravky s obsahem alkoholu. Spíše než klasické mýdlo, které vysušuje, používejte mycí přípravky na bázi olejů. Ty na pokožce vytvoří ochranný film, který v pleti udrží vodu.


Zdroj, foto: Perfect Clinic


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !