Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

4 nejlepší výstavy tohoto roku ve Vídni

19. 10. 2016 | Kultura
Kam se v Evropě vydat za kulturou? Do Vídně, kde se toho letos děje mnoho zajímavého!

Měsíc fotografie

Od 25. října až do 30. listopadu 2016 se ve Vídni koná jeden z největších fotografických festivalů. K vidění budou snímky zachycující historii, svět vědy a snímky každodenního života. Muzea a galerie nebudou jedinými místy, kde budou fotografie rozmístěny. Spatřit je můžete i na veřejných prostorách, a to třeba při procházce městem.

Seurat, Signac, Van Gogh – způsoby pointilismu

K uměleckým mágům, mezi které neodmyslitelně patří Henri Matisse, André Derain, Pablo Picasso a Gino Severini, se do 8. ledna 2017 připojí také představitelé pointilismu. Georges Seurat a Paul Signac věděli, jak s technikou založenou na vnímání oka a mysli pracovat. Z malých teček utvářeli malby, které si hlavně dnes zasluhují velký obdiv. Albertina tak spojila své síly s muzeem Kröller-Müller, aby návštěvníkům mohla představit 120 vybraných obrazů. Vincent van Gogh je také zařazen k představitelům pointilismu a během této výstavy zaujímá dokonce speciální místo.

Současná Albertina – od Andyho Warhola až k Anselmu Kieferovi

Vídeňská operaZhruba 80 uměleckých děl mapuje období druhé poloviny 20. století. Postmodernismus vám představí díla, která se nebojí vyčnívat. Zajděte se podívat na obrazy, které jsou jedinečné nejen svou barevnou estetikou, ale také politickými tématy. Práce, jejichž autory jsou Anselm Kiefer, Gerhard Richter, Arnulf Rainer, Georg Baselitz, Alex Katz a Maria Lassnig, budou od 14. července 2016 do 19. března 2017 k vidění v Albertině.

Václav Havel a Burgtheater

Jeho svoboda, naše svoboda. Tak nese název výstava, která se koná od 22. září 2016 do 16. dubna 2017 ve vídeňském divadelním muzeu (Theatermuseum). Hlavním úkolem výstavy je připomenout si jednoho z největších českých velikánů – prezidenta Václava Havla, dramatika, který byl odsouzen k několika letům vězení. Václav Havel by letos oslavil 80. narozeniny, a tak vídeňské divadelní muzeum představuje výstavu, která přiblíží život muže, který nechtěl žít ve lži.


Zdroj: Eurolines
Foto: Viennaslide


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !