Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

4 rady, jak se starat o kožené výrobky

1. 10. 2014 | Trendy
Pořídili jste si drahou koženou bundu, nebo pravou kožešinu a nevíte, jak s ní zacházet? Aby vám vydržela, je třeba velké opatrnosti. Zpracovali jsme pro vás krátký manuál na co si dát pozor, abyste si takový poklad nezničili.

1.    Pokud se o kvalitní koženou bundu budete pečlivě starat, stane se dlouhodobou součástí vašeho šatníku. V žádném případě nedoporučuji prát kůži v pračce, dokonce ani v ruce. Je vhodné ji pravidelně svěřovat do rukou odborníkům v čistírně, kteří mají s chemickým čištěním kožených výrobků bohaté zkušenosti a umí výrobek eventuálně i dobarvit.
     
2. Čistírnu si však raději nechte doporučit. Musíte se na ni opravdu spolehnout, protože ve většině z nich musíte podepsat papír, kterým se čistírna vzdává odpovědnosti za případné nepovedené zákroky. Nejlepší je bundu rovnou zakoupit u výrobce, který jako doplňkovou službu nabízí vlastní čistírnu včetně záruky na případnou výměnu zboží po nepovedeném čištění.

4 rady, jak se starat o kožené výrobky3. Pokud máte látkovou bundu s odepínatelným límcem, můžete ji prát podle pokynů na cedulce. Kožešinový límec lze velmi lehce omýt na povrchu čistou vodou a nechat usušit při pokojové teplotě, v žádném případě nedávat na topení nebo na slunce. Poškození se nemusíte bát, kožešina běžně mokne i zvířatům v přírodě. Nicméně alespoň po sezóně je vždy dobré dát bundu do čistírny na pečlivější vyčištění.

4. Při skladování v žádném případě kůži ani kožešinu nenechávejte ve skříni v ochranném igelitovém vaku nebo v nízké vlhkosti vzduchu. To jí spíš škodí, než pomůže. V případě poškození ji dejte opravit ihned, aby se to nezhoršilo.


Zdroj, foto: Kara


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 4 rady, jak se starat o kožené výrobky:

4 rady, jak se starat o kožené výrobky
4 rady, jak se starat o kožené výrobky
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Takže jse sa vlastně nic nedozvědělaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to bych za ty peníze mohla koupit rovnou novou věc.
Smajlík
Nemám problém to co mám - vyčistit doma.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
sprej na kožené boty je i na bundySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Žádné rady jsem se nedočetl.
Obrázek uživatelky
profil
bundičkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles