Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

4 tipy, jak podzimní depresi nedat šanci

1. 11. 2018 | Péče o tělo
Léto končí a s ním i intenzita slunečních paprsků. Pomalu a jistě přibývají chladné a zamračené dny, které s sebou přinášejí i podzimní deprese. Prudká změna počasí a postupný nástup zimy neprospívá našemu tělu ani mysli. Pojďte společně s námi hodit podzimní chmury za hlavu a s depresemi úspěšně zatočit díky těmto čtyřem trikům.

Dopřejte tělu to nejlepší v podobě kvalitní stravy

Kvalitní strava bohatá na dostatek živin je důležitá pro naše tělo i mysl. Dopřejte tělu tu správnou dávku vitamínů, bílkovin a sacharidů, které dodají tělu energii a dobijí vám baterky. Nezapomínejte každé ráno nastartovat své tělo zdravou snídaní a zkuste zapojit do jídelníčku i potraviny s označením superfoods. Ty mají vysoké výživové hodnoty, obsahují hodně vitamínů či minerálů a prospívají zdraví i dobré pohodě. Zkuste třeba raw čokoládu. Co je přece lepšího na zahnání deprese než právě čokoláda. Bez výčitek si můžete dopřát naše bio raw čokolády s 60% až 85% podílem kakaové sušiny. Díky šetrnému zpracování při teplotách do 42 °C a doslazení pouze kokosovým sirupem zůstávají v čokoládě zachovány veškeré živiny (enzymy dobré nálady, antioxidanty atd.) a můžete si tak dopřát čokoládové pokušení v té nejvyšší kvalitě.

4 tipy, jak podzimní depresi nedat šanciŠkatulata, hejbejte se

Pohybové aktivity vám zaručeně pomohou udržet se v dobré fyzické i psychické kondici a vaši duši navodí pocit harmonie. Je důležité, abyste si našli sportovní aktivitu, která vám nejvíce vyhovuje a nenutili jste se do sportu násilím. To se pak kýžený efekt dobré nálady nedostaví. Zkuste si dát při cvičení cíle, kterých budete postupně naplňovat a zvýšíte tak si svou sebedůvěru. Je jedno, zda vyrazíte na jógu, plavání, pilates, pole dance nebo si půjdete zaběhat. Pohyb vás bezpochyby „nakopne“ a navodí pocit euforie. Pravidelný pohyb je součástí zdravého životního stylu a při léčbě deprese má své nezastupitelné místo. I pouhá odpolední procházka na čerstvém vzduchu má své blahodárné účinky. Dopřejte si pohyb alespoň 3 x týdně a budete se zaručeně cítit lépe. Ideálně můžete zakončit svůj sportovní den v sauně, kde se vám krásně uvolní tělo i mysl. Zkrátka nezapomínejte na zlaté přísloví „Ve zdravém těle zdravý duch“.

Hýčkej své smysly a relaxuj

Pod pojmem relaxace se skrývá vše, co nám pomáhá uvolnit naše tělo a mysl a zbavit se fyzického a psychického napětí. Dopřejte si dostatek spánku a příjemně povzbuzujte všechny své smysly. Pusťte si tu správnou písničku třeba už ráno po probuzení. Obklopte se správnými barvami a dostatkem světla. Nezapomeňte ale také na čichové vjemy, které pozitivně ovlivňují vaši mysl. Zkusit můžete aromaterapii. Dopřejte si ranní sprchu či večerní koupel s vůněmi, které ve vás navodí příjemné pocity.

Mazlete se a milujte se

Objetí a dotyky působí jako afrodiziakum, které nám pomáhá cítit se spokojeně. Mazlit se můžete nejen se svou drahou polovičkou, ale také se svým domácím mazlíčkem. Ocení to obě strany. Nezapomínejte si „dopřát“ alespoň 2x týdně „láskyplnou proceduru“ - milování. Je vědecky dokázáno, že zlepšuje dobrou náladu a zbavuje tělo napětí. Během milování se uvolňuje do mozku hormon oxytocin, tzv. hormon lásky a důvěry. O něm je známo, že snižuje hladinu stresu a navozuje dobrou náladu.
 
Zdroj, foto: Iswari, AUTHENTIC toya AROMA


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tak to jo...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles