Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

4 tipy, jak správně vybrat i nosit školní aktovku

21. 08. 2015 | Zajímavosti
Blíží se začátek školního roku a mnozí rodiče opět řeší otázku, jak vybrat správnou tašku dětem do školy. Při výběru buďte obezřetní a vedle vzhledu se zajímejte především o zdravotní parametry, bezpečnostní prvky a celkovou funkčnost aktovky nebo baťohu. A samozřejmě dbejte i na to, aby vaše dítě nosilo školní brašnu správným způsobem.

Aktovka nebo batoh?

Pro malé děti, především pak pro prvňáčky, se doporučuje aktovka či aktovkový batoh. Hlavním důvodem jsou vyztužená záda aktovky, která šetří malým školákům teprve se vyvíjející páteř. Kromě pevných, vypolstrovaných zad aktovky či batohu, věnujte pozornost také popruhům, které by měly být dostatečně široké, aby se nezařezávaly. Popruhy by dále měly mít nastavitelnou délku a protiskluzovou vnitřní stranu. Dobré je také přihlédnout k uchu aktovky, které by mělo být rovněž pevné pro snadné přenášení v ruce.

4 tipy, jak správně vybrat i nosit školní aktovkuVybírejte brašnu s nadčasovými obrázky

Pokud kupujete dítěti aktovku na delší dobu než je jedna sezona, je dobré vybrat takový model, na kterém není aktuální dětský pohádkový idol. Ideální jsou nadčasové obrázky - zvířátka nebo nestárnoucí motiv Mickey Mouse, který je populární již mnoho dekád. Starší děti ocení spíše barevné kombinace než obrázky pohádkových hrdinů

Zvolte aktovku s bezpečnostními prvky

Jestliže vybíráte tašku pro děti na prvním stupni, měla by vedle atraktivního vzhledu současně splňovat všechny bezpečnostní prvky. Nesmí chybět zejména reflexní značky odrážející světla aut. Kupujte takovou aktovku, která má i reflexní lemování po svém obvodu i na popruzích. Velice účelné jsou také blikačky a fluorescenční pláštěnky a obecně jakékoli reflexní prvky, které zvýší viditelnosti dítěte za zhoršených meteorologických podmínek.

Hlídejte váhu školní brašny

Kromě atraktivního designu je důležité, aby taška měla anatomicky tvarovaná záda. Přispěje to k lepšímu držení těla. Aktovka by současně měla mít co nejmenší váhu. Pro děti na prvním stupni by její hmotnost neměla přesáhnout 10 % jejich tělesné váhy. Těžší předměty, jako jsou knihy, se dávají vždy do kapsičky, která je co nejblíže k zádům. Takto bude váha knih více přenášená na tělo a páteři se alespoň trochu uleví. Dbejte na to, aby si vaše dítě bralo do tašky pouze ty nejnutnější věci, protože děti mají brašnu po celý den, stále ji někam přenášejí, a je tedy důležité, aby vážila co nejméně.
 

Dbejte na správné nošení aktovky

Tašku i baťoh bychom měli správně nosit nasazené na obě ramena. Nošení brašny na jednom rameni je oblíbený módní nešvar řady školáků, který však přispívá k horšímu držení těla i zátěži zádových svalů.

Brandýs nad Orlicí


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 4 tipy, jak správně vybrat i nosit školní aktovku:

4 tipy, jak správně vybrat i nosit školní aktovku
4 tipy, jak správně vybrat i nosit školní aktovku
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles