Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

4 věci, které byste neměli zapomenout na hory

7. 02. 2015 | Péče o tělo
Budete trávit zimní dovolenou v horských oblastech? Ať už se chystáte do hor za turistikou nebo si zatoužíte protáhnout tělo při zimních sportech, je potřeba se dostatečně vybavit. Kromě klasické zimní výbavy, jako, je teplé oblečení byste neměli opomíjet ochranu vašeho zdraví. Sepsali jsme pro vás několik věcí, které by vám na horách neměly chybět.

Myslete na svou pleť

Mrazivé počasí má nepříznivý vliv na pleť. Delší pobyt v chladném a větrném prostředí může mít za následek nepříjemné vysušení, zčervenání a popraskání pokožky. Obzvlášť v zimě bychom pleti měli dopřát dostatečnou ochranu. Oproti létu bychom však měli volit mastnější a výživnější krémy určené k zimní péči. Dobré je zabalit si například pleťový krém a balzám na rty v jednom s obsahem panthenolu. S přehledem se vám vejde do kapsy a budete ho tak moct mít na sjezdovce stále po ruce. A pokud se při odpočinku na sjezdovce rádi opalujete, pak vaši pleť ochrání i před nepříznivými účinky slunečního záření pomocí kvalitního UV filtru.

4 věci, které byste neměli zapomenout na horyPozor na zánět močových cest

Při zimních sportech a dovádění ve sněhu hrozí kromě klasického nastydnutí i nepříjemný zánět močových cest. Za rychlého jednání, při prvních příznacích, je možné přispět k vyřešení často bolestivého zdravotního problému pomocí brusinek, které jsou často označovány jako „přírodní antibiotikum“. Přestože studie zcela jednoznačně neprokázaly, že při léčení nebo prevenci infekcí močových cest spolehlivě pomáhají, mnohdy ulevit mohou. Neuškodí je proto mít po ruce. Vhodným pomocníkem bude potravinový doplněk s vysokým obsahem koncentrátu účinných složek z celých plodů severoamerických brusinek a je vhodný pro akutní pomoc.

Ulevte kloubům

Při celodenním aktivním sportování dochází k abnormálnímu zatěžování pohybového aparátu. Při zimních sportech trpí nejen svaly, ale i vazy a klouby. Dostávají zabrat především kolena. Pokud se nechcete omezovat bolestí a užít si den na sjezdovce naplno, dodejte tělu kolagen. Kolagen je ve vodě nerozpustitelná bílkovina, která tvoří základ pojivových tkání, tedy vaziv, chrupavek a kostí. Vděčíme mu za bezbolestný pohyb.  V lékárně seženete doplňky stravy s kombinací dvou hlavních typů kolagenu a navíc vitamin C přispívající k normální tvorbě kolagenu. Tablety kolikrát ani nemusíte polykat, nyní se vyrábí i lehce rozkousatelné s dobrou chutí.

Chraňte si páteř

Pokud se chystáte vrhnout do zimních sportů, pak především myslete na ochranu hlavy a páteře. Ať už jste profesionál nebo budete brázdit sjezdovky úplně poprvé, nezapomínejte na bezpečnou jízdu s helmou na hlavě. Chránič páteře neboli páteřák je po lyžařské helmě dalším důležitým prvkem, který zvýší vaši bezpečnost na sjezdovce. Zranění v této oblasti může mít fatální následky stejně jako úraz hlavy.

Zdroj, foto: Swiss Natural


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka