Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 důvodů, proč cvičit jógu

5. 11. 2017 | Fitness
Jóga, velmi oblíbené cvičení, které se v poslední době čím dál tím víc rozšiřuje do povědomí široké veřejnosti a nabírá na popularitě. A že Vás jóga nebaví? Každý si přijde na své.

Jóga se neustále posouvá a vzniká v mnoha variantách, jóga na vodě, v houpacích sítích, power jóga, hot jóga, klasická jóga, takže se rozhodně nudit nebudete. Dnes již každé studio nabízí první lekci zdarma, tak s chutí do toho, vyzkoušejte více lekcí a najděte si tu svou. Poradíme Vám 5 nejzásadnějších důvodů, proč cvičit jódu.

1) Zbavte se stresu!

V dnešní uspěchané době, kdy jsou na nás kladeny přemrštěné nároky, které nás mnohdy tlačí někam kam nechceme, podléháme, aniž bychom za to mohli mnohem rychleji stresu. Ten je dlouhodobě velmi nezdravý. Jóga je vhodným pomocníkem, jak dostat své tělo a mysl do klidu a harmonie.
Pravidelné chvíle relaxace a uvolnění mysli se díky cvičení jógy, brzy stanou nedílnou a blahodárnou součástí vašeho života.

joga2) Uvolněte svá záda a ulevte si od bolesti

Mnoho z nás během dne často sedí nebo vykonává jednostranný pohyb, z toho velice často vznikají bolesti zad, kloubů a svalů. Jóga perfektně protáhne všechny svaly na těle, i ty o kterých jste ani netušili. Díky tomu budete dlouhodobě předcházet problémům se zády a jiným bolestem.

3) Hubené a krásně pevné tělo

Ačkoliv se zdá, že jóga je pomalá a mírná, zdání klame. Je to poměrně náročné cvičení, které důkladně protáhne a zpěvní celé tělo. Postupně se vám zvyšuje fyzická kondice a hubnete, což také souvisí s klidnou a spokojenou myslí. Věnujte se józe často a pečlivě a brzy sami uvidíte, jak se dostaví výsledky. Odměnou vám bude krásně vyrýsované, zdravé a pevné tělo.

4) Odpočívejte, relaxujte, najděte cestu k sobě

Základním stavebním kamenem jógy je dech, díky správnému dýchacímu návyku si můžete dopřát chvilku klidu a relaxace kdykoliv během dne. Jakmile si uvědomujeme dech, jsme přítomní, žijeme tady a teď a vnímáme kvalitu našeho života, který se rázem stává radostnější a pestřejší. V józe se častou používá tvrzení: „Tam kde je dech, je i život.“

5) Zdravé tělo a zdravý duch – cesta k omlazení

Ne nadarmo se říká, že je nám právě tolik na kolik se cítíme. Když sečteme všechny body uvedené výš, vyjde nám harmonický život, vitální tělo a klidná duše. Cítíme se skvěle, žijeme plnohodnotně a zdravě. To vše se nám vyplatí hlavně ve staří, kdy nám naše tělo a duše vrátí péči, kterou jsme mu věnovali.

K tomu, abychom se při cvičení cítili co nejlépe a komfortně, je třeba mít i pohodlné a perfektně padnoucí sportovní oblečení.

Zdroj: Hervis


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles