Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 důvodů, proč je tvaroh fitness potravinou

22. 11. 2018 | Fitness
-Komerční sdělení-

Jaroměřická mlékárnaTvaroh je malý zázrak pro všechny, kteří se zajímají o zdravou výživu, a není jim lhostejné vlastní tělo. Je významným zdrojem bílkovin, nezbytných pro růst svalové hmoty, zároveň však má relativně nízkou energetickou hodnotu. Výborně zasytí, přitom je dobře stravitelný. Na rozdíl od jiných potravin neztrácí tepelným zpracováním téměř nic ze své nutriční hodnoty a je mimořádně univerzální – z tvarohu snadno připravíme dezert i pomazánku.

Jaroměřický tvaroh V Jaroměřické mlékárně se tvaroh vyrábí už od roku 1937. Podobně jako tenkrát se tu i dnes připravuje tradičními postupy a výhradně z kvalitních domácích surovin.

Jaroměřický tvaroh, stejně jako naprostá většina výrobků z Jaroměřické mlékárny, neobsahuje žádné konzervanty, umělá barviva, sladidla ani jiné chemické přísady, což potvrzuje logo CEFF na obale. Kromě tohoto označení, které pomáhá zákazníkům rozpoznat potraviny bez nežádoucích „éček,“ se Jaroměřické tvarohy pyšní oceněním Klasa A, www.mlekarna.cz

5 důvodů proč je tvaroh fitness potravinou:


    1. Správná energetická hodnota – Tvaroh nemá vysokou energetickou hodnotu (ta závisí na tučnosti tvarohu a pohybuje se v rozmezí od 87 kcal u Jaroměřického měkkého tvarohu po 168 kcal u Jaroměřického tučného tvarohu). Zároveň však obsahuje velké množství mléčných bílkovin. Ty přispívají k růstu svalové hmoty a mají dobrý vliv i na činnost mozku. Nedostatek bílkovin vede ke zbytečnému napětí a snížení výkonnosti.

    2. Dobrá stravitelnost – Obecně jsou bílkoviny těžce stravitelné (některé vysokoproteinové přípravky určené sportovcům mohou způsobovat zácpu), tvaroh je naproti tomu stravitelný snadno, jeho zpracování organismus zbytečně nezatěžuje.

    3. Bezkonkurenční složení – Tvaroh představuje směs důležitých aminokyselin. Koncentruje se v něm především bílkovina kasein, která významně ovlivňuje růstovou aktivitu člověka a ochraňuje jaterní buňky. Do svého jídelníčku by ho měli zařadit nejen děti a sportovci, ale i ženy po čtyřicítce, které jsou ohroženy osteoporózou.

Jaroměřická mlékárna    4. Výborně zasytí – Tvaroh k večeři Vám pomůže udržet na uzdě chuť k jídlu a touhu po nočním rabování ledničky. Bílkovinu kasein tráví vaše tělo pomaleji a vy se také díky tomu cítíte déle sytí.

    5. Skvěle chutná – Při redukčních dietách často myslíme jen na to, jak zhubnout a zapomínáme na naše chuťové buňky. Ty nás nakonec zradí a my se opět vrátíme k původním návykům. Tvaroh však patří mezi potraviny, které nám při troše úsilí nikdy nezevšední. Je možné z něj vyrobit slanou pomazánku, smíchat s nespočtem vynikajícího koření, hodí se k ovoci, ořechům je možné ho osladit medem a ukojit tak touhu po sladkém. Navíc ani po tepelné úpravě neztrácí své skvělé nutriční hodnoty.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 5 důvodů, proč je tvaroh fitness potravinou:

5 důvodů, proč je tvaroh fitness potravinou
5 důvodů, proč je tvaroh fitness potravinou
5 důvodů, proč je tvaroh fitness potravinou
5 důvodů, proč je tvaroh fitness potravinou
5 důvodů, proč je tvaroh fitness potravinou
 



Komentáře
« Předchozí   1…   4   5   6   7  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
1x
Obrázek uživatelky
profil
Jsem připravenaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Termín: 21,00 - 22,00 hodin - Ozdoby
Obrázek uživatelky
profil
tvaroh je zdravý
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles