Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 důvodů proč jet na dovolenou k moři na začátku sezóny

8. 03. 2018 | Praktické rady
Máte obavy z dovolené na počátku sezóny? Říkáte si, určitě bude ještě zima, moře nebudete dostatečně prohřáté a třeba bude i pršet. S českými cestovními kancelářemi není třeba se ničeho takového obávat. Začínají totiž operovat charterové lety o měsíc až dva později, než cestovky v zahraničí. Tedy skutečně v době, kdy nepřízeň počasí ani studené moře nehrozí. A jaké jsou největší výhody dovolených před sezónou?

1. Lepší ceny, jsou velkým lákadlem


Skutečné lákadlo jsou příznivé ceny, mnohdy nižší o desítky procent, než v červenci a srpnu. Vzhledem k nižší obsazenosti se nabízejí děti častokrát jen za cenu letenky, či dokonce zdarma. Pokud máte dítě do dvou let, v předsezónních termínech máte téměř jistotu, že budete mít pro něj volnou sedačku v letadle. Což, zejména u letů, které trvají déle než hodinu a půl, rozhodně uvítáte. Však kdo má vydržet to neustále poskakování neposedného skoro dvouletého dítka, že?

dovolená před začátkem sezony2. Méně turistů na pláži


Líbily se vám fotky těch nádherných liduprázdných pláží? Máte rádi památky, významné přírodní či turistické atrakce, ale nejlépe bez lidí? Chtěli byste si skutečně odpočinout od stresu a nestrávit polovinu času v akvaparku ve frontě na tobogány, pod prudkým srpnovým sluncem? Vydejte se na dovolenou na začátku sezóny. Všechno je po zimě vynovené a čisté, fronty a zácpy žádné, restaurace zaplněné tak akorát a především místními.

3. Vstřícní zaměstnanci


Dalším neocenitelným atributem předsezónní dovolené je odpočatý personál, který se těší na nové klienty i výdělky. Zima v přímořských destinacích bývá odpočinková, ale s blížícím se koncem jara, už i relax začne být otravný a leckdy se tenčí i fondy, za které se dá odpočívat. Zaměstnanci cestovní ruchu, ať už řidiči, číšníci, nosiči, recepční, animátoři, průvodci i delegáti se mohou přetrhnout, aby vám dovolenou zpříjemnili.

4. Je z čeho vybírat


Předsezónní dovolená má i tu výhodu, že je z čeho vybírat. I ty nejlepší nabídku jsou ještě pořád k dispozici a jejich cena není kvůli poptávce vyhnaná do závratných výšek. Za ušetřené peníze si pak můžete dopřát výhled na moře, nějaký ten výlet navíc, nebo si např. půjčit auto na další dobu.

5. Je teplé ale ne žhavé počasí – ideální pro objevování krás a památek v destinaci


Za největší výhodu předsezónní květnové nebo červencové dovolené v přímořských oblastech je považováno vymetené nebe, prozářené teplým, ale ne žhnoucím sluncem. Vnitrozemí přímořských oblastí ani ulice měst ještě nejsou rozpálené. Tedy teplota a počasí ideální na objevování krás a památek i s malými dětmi. Tohle by si pod srpnovým sluncem troufli podniknout jen skuteční blázni. Však kdo by chtěl celý den poslouchat, jaké je jim nesnesitelné horko. A každých pět minut slyšet zezadu auta: „Uf, to je vedro, pusťte klimatizaci“, která beztak běží na plné obrátky.

Je jasné, že i děti, které letí s rodiči na dovolenou před sezónou, se chtějí především čachtat v moři nebo v bazénu. I tak budou povětšinou „remcat“, že ten chrám je nuda a ta soutěska je hnusně dlouhá. Nicméně, vzhledem k tomu, že nebudou unavené horkem, občas se uvolí říct: „to je hustý” a na náš požadavek „co se ti nejvíc líbilo, známkuj od jedné do deseti“, budou ochotné odpovídat. Co víc přát.


Zdroj, foto: FIRO-tour


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Každý rok jezdíme k moři v sezoně přelom červenec srpen, ale loni jsme poprvé vyrazili s partou 8 lidi do BG až 15.září. Dovolená byla úžasná počasí nám naštěstí přálo, na plážích poloprázdno a ještě k tomu za třetinovou cenu. Letos si to to zopakujeme znovu jen ta parta se nám trošku rozrostla.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
K moři jezdíme koncem června, není tak přelidněno a horko.
Obrázek uživatelky
profil
my jezdíme k moři občas v červnu, ale raději v záříSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dovolená na začátku nebo na konci sezony má taky svá úskalí: známí byli koncem května na Malorce a říkali, že voda byla hodně studená. My jsme byli zase na konci září na Krétě a půl dovolené nám propršelo. Myslím, že konec srpna je asi nejlepší. Už není tak horko a voda v moři je krásně teplá... (myslím teď jižní Evropu)
Obrázek uživatelky
profil
i na konci sezony to není špatné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles