Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 důvodů, proč začít cvičit s trenérem

18. 09. 2015 | Fitness
Každý si uvědomuje důvody, které nás nutí začít s pravidelným cvičením. Ale málokdo zná argumenty, které nás přimějí cvičit pod dohledem trenéra. Dnes již skoro všechna fitness centra nabízí možnost osobních tréninků pod vedením profesionálních lektorů. Jejich výběr bývá široký.

Začít cvičit pod dohledem osobního trenéra by měli především úplní začátečníci a lidé, kteří se vrací k pravidelnému tréninku po delší pauze. Osobní trenér je jakýsi supervizor, který díky svým zkušenostem a hlavně svému nadhledu dokáže okamžitě korigovat nepřesnosti a sestavovat tréninkový plán tak, abyste si neuškodili.

Zde jsou hlavní důvody, proč jsou tréninky pod dozorem profesionála důležité:


Výběr správné cesty – osobní trenér dokáže na základě vstupní diagnostiky určit ten nejlepší možný směr, kterým by se měl cvičící ubírat. Jednotlivé cviky umí vybírat s ohledem na klientovy potřeby, svalové dysbalance i případná zdravotní omezení.

proč cvičit s trenéremOdborný dohled – profesionální trenér neustále dohlíží na způsob, kterým klient provádí jednotlivé úkony. Koriguje nepřesnosti, které by mohly vést k nesprávnému zapojení svalů nebo ke zranění. Zároveň kontroluje plnění vytyčených cílů, které si s cvičícím předem stanovil.

Motivace – velmi důležitá je i motivace cvičícího, aby se vůbec na pravidelnou lekci dostavil. Nedostatek sebekázně je mnohdy velkou překážkou. Skutečnost, že trenér svého klienta očekává, dokáže mnoho lidí přinutit dostavit se na cvičení, přestože by za jiných okolností trénink předem vzdali.

Životospráva – osobní trenér poradí i se složením optimálního jídelníčku. Stravovací návyky jsou ve většině případů v rozporu s doporučenou životosprávou pro pravidelné cvičení. Správně zvolená strava může znamenat až 80 % konečného úspěchu.

Efektivnější výsledky – profesionální trenér ví, jaké cviky jsou nejdůležitější. Výběr té nejkratší cesty k dosažení cíle je zásadní. Klient má jistotu, že necvičí zbytečně. V dnešní době je touha po efektivních výsledcích extrémní.                                                    

Zdroj, foto: Balance Club


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !