Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 jógových ásán, po kterých se budete cítit skvěle

16. 06. 2019 | Fitness
Jóga přináší spoustu benefitů a cítíme se po ní skvěle. Nejlepší způsob, jak těchto benefitů dosáhnout, je pravidelnost. Začněte jen s pár základními ásanami každý den. Pokud máte jógamatku, nechte si ji rozloženou doma, a když jdete kolem, zastavte se třeba jen na 5 minut. A pokud jógamatku nemáte, vůbec to nevadí. Stačí kousek čisté podlahy, zahrady, parket, koberce. Jóga se dá cvičit opravdu kdekoliv.

    1. SUKHASANA – Jedna z nejlepších věcí, které můžete udělat sami pro sebe každý den, je, zastavit se, zavřít oči a na chvíli obrátit pozornost jen ke svému dechu. Posaďte se do překříženého sedu, zavřete oči a zpomalte svůj dech. Pozorujte, kam směřuje, jak hluboký či mělký je. Potom svůj dech zpomalte, při nádechu počítejte do pěti, stejně tak při výdechu. Zopakujte několikrát za sebou.

Benefity meditace: Zlepšuje koncentraci, zmírňuje stres a pocit úzkosti a zlepšuje spánek.

Sukhasana    2. MARJARYASANA & BITILASANA – Přejděte na všechny čtyři, otevřete dlaně na šířku ramen a kolena na šířku pánve. S nádechem prohněte záda, otevřete hrudník. S výdechem zatlačte dlaně do země a přes kulatá záda se podívejte k pupíku. Zopakujte 5x. Zpomalte svůj dech a přizpůsobte rychlost pohybu svému dechu.

Benefity: Tato pozice probudí vaši páteř, zlepší koordinaci celého těla, stimuluje ledviny a žlázy nadledvinek.


    3. PARIVRTTA ANJANEYASANA – Přejděte do nízkého výpadu, začněte s pravou nohou vepředu. Nejprve vzpažte obě dvě ruce nahoru, prodlužte páteř. Potom spojte dlaně před hrudník a rotujte na za pravým ramenem. Poté opakujte i na druhou stranu s levou noho dopředu.

Benefity: Masíruje břišní orgány a zlepšuje zažívání. Protahuje stehenní svaly a hýžďové svaly.

5 jogový ásán
    4. BALASANA – Spojte palce u nohou k sobě, otevřete kolena na šířku pánve nebo na šířku podložky. Natáhněte ruce dopředu a dosedněte na paty.

Benefity: Přináší uvolnění často přetěžované bederní oblasti a má velmi pozitivní vliv na náš centrální nervový systém. Protahuje oblast kotníků, bederní páteře, ramen a vazy v kolenou.  


    5. SUPTA BADDHA KONASANA – Lehněte si na záda, spojte chodila k sobě a otevřete kolena do strany. Prodlužte kostrč dopředu tak, abyste necítili žádné napětí v bederní oblasti. Natáhněte ruce za hlavu a chytněte se za lokty. Obraťte pozornost opět ke svému dechu.

Benefity: Stimuluje aktivitu vaječníků, ledvin a močového měchýře. Zlepšuje krevní oběh, vytváří prostor v oblasti hrudníku a tím pádem otevírá prostor pro vaše srdce       a plíce. Zkuste s nádechem pozorovat, jak se rozpíná váš hrudní koš do strany. Zároveň tato pozice otevírá oblast kyčlí a třísel.


Zdroj, foto: YOGA MOVEMENT



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !