Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

5 letních tipů pro krásnou a zdravou pleť

29. 07. 2015 | Krása
I když je venku krásně, užíváme si dovolenou a letní pohodu, naše pleť stále vyžaduje pozornost. Teplé počasí má na pokožku jiný vliv než zimní mrazy, a proto vám přinášíme několik tipů na to, jak o pleť pečovat správně, aby neztrácela pružnost, jemnost a zářivost.

1.    Čistá pleť je základ

Ano, slyšel to už každý. Ale ruku na srdce, dodržujete to na 100%? Špína, zbytky make-upu či přebytečný olej může zanechat pokožku hrubou, unavenou a nerovnoměrně zbarvenou. Vždy si tedy myjte ruce předtím, než začnete s péčí, samozřejmě ráno i večer. Dotýkejte se své pleti co nejméně! Při každém doteku riskujete přenos nežádoucích látek na pleť. Vše, s čím přijde vaše pleť do styku, by mělo být  čisté - ať už jde o štětce k nanášení make-upu a pudru, ložní prádlo či telefon. Ani nevíte, kolik lidí si stěžuje na nečistoty vznikající na stále stejném místě. Zamyslete se i nad tím, zda svůj telefon pravidelně dezinfikujete. Zkrátka udělejte ze svého dezinfekčního gelu v kabelce permanentní záležitost.

2.    Slunce je dobrý pomocník, ale špatný pán

Letní sezóna je tady a každá z nás by chtěla bronzovou pleť. Vždyť vypadá tak zdravě a zakryje i větší nedostatky... Ale slunce může býtpro pleť velice nebezpečné. Nejenže bez kvalitního krému s ochranným faktoremzpůsobují UVB paprsky její popálení, UVA paprsky způsobují její stárnutí. Většina lidí se obává rakoviny kůže, avšak sluneční paprsky způsobují také skvrny na kůži, pihy, jemné a později hlubší vrásky, ztrátu elasticity a ubývání kolagenu z podkožních vrstev. To vše vede k povadlé, pokleslé kůži a dilataci malých krevních vlásečnic.

5 letních tipů pro krásnou a zdravou pleť

Chránit kůži před těmito následky je snadné, ovšem napravit škody je obtížné a ani nejdražší krém nedělá zázraky. Pokud v prevenci chcete být důslední, je důležitézačít již v mladém věku, každopádně nikdy není pozdě. Zásadněpři pobytu na slunci používejte krémy s ochranným faktorem. Při volbě krému s ochranným faktorem je důležitá jeho kvalita a váš konkrétní typ pleti. Vysoká cena se ne vždy rovná kvalitě, proto si udělejte vlastní průzkum trhu nebo dejte na výsledky nezávislých testování.

3.    Peeling

Obdivujete krásněhladkou, lesklou a zářivou pleť svých kamarádek, ale ta vaše je poněkud našedlá, drsnáa povadlá? Pravděpodobně si nedopřáváte pravidelnou péči v podobě peelingu. V pubertě dochází k obměně pleti jednou za dva týdny. Jak stárneme, proces se zpomaluje a potřebuje pomoci. Peelingem odstraníte starou vrstvu buněk na povrchu a odhalíte ty jemné nové buňky pod ní.

Volit můžete mezi dvěma druhy, fyzickým a chemickým. Fyzický peelingje finančně nenáročný, vyhovuje téměř každému a můžete si jej připravit ze surovin, které pravděpodobně máte doma. Jeho základem je obsah částeček, ať už přírodních či umělých a při manuální masáži odstraňují vrchní vrstvu pleti. Naproti tomu chemický peeling obsahuje enzymy a další látky, které rozpouští mrtvé buňky na povrchu pleti. Jeho nevýhodou je nevhodnost pro citlivou pleť a obvykle vyšší cena. Za kvalitu je třeba si připlatit.

Stejnou službu vám také udělá kartáčování těla za sucha. Zvolte si kartáč, lufu, či masážní rukavice a kartáčujte své tělo nejlépe odspodu nahoru předtím, než jde do sprchy. Každému místuse věnujte pouze jednou a vyhněte se výstřihu a obličeji, kde je kůže příliš jemná.

4.    Hydratace. Každý den, celý den

Hydratovaná pleť je pružnější, jasnější a vypadá mladší. Používejte nejen denní hydratační krém, ale zároveňtaké hutnější a výživnější noční krém, který udělá svoji práci, zatímco spíte. Nezapomínejte, že byste měla ošetřovat nejen pleť obličeje, ale také celé tělo. Tělové mléko je vhodné aplikovat hned po sprše, dokud je kůže ještě vlhká. Díky tomu se v ní udržídaleko více vlhkosti.

Hydratujte pleť nikoliv pouze z vnějšku, dopřejte ji také hydrataci vnitřní. Obzvlášť v létě je hydratace pro celé vaše tělo naprosto nezbytná. Pokud je pro vás pití pouze čisté vody nuda, zkuste ji doplnit o čerstvé ovoce a zeleninu plnou hydratující vitamínové vody. Pochutnejte si třeba na melounech, okurkách, zelené listové zelenině či na různém bobulovitém ovoci, nebo si z nich udělejte osvěžující šťávu.

A poslední ale nikoliv méně důležitý tip:

5.    Úsměv

Technicky sice nejde o péči, ale krásný úsměv vám rozzáří oči, omladí a pozitivně naladí vás i vaše okolí. Lidé vás pak budou vnímat ve zcela jiném světle. Všechna ta drahá kosmetika a tipy mohou být naprosto zbytečné, když svůj vzhled nerozzáříte úsměvem a budete zamračená.
    
Autorka:  Jackie Carter
Zdroj, foto: Herbalife



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !