Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 nejlepších letovisek na ostrově Kos

22. 06. 2018 | Evropa
Na ostrově Kos se nachází množství letovisek a tak je někdy složité, na první pohled vybrat to, které by splňovalo představy. Vybrala jsem pro vás 5 letovisek, která jsem navštívila. Dohromady splňují očekávání snad každého. Sportovců i těch co raději lenoší, milovníků nočního života či naopak vyznavače klidu, těch, co si vystačí na zábavu samy i těch, co potřebují zábavné parky. Vydejte se mnou na malou exkurzi po nejlepších letoviscích na ostrově Kos.

1. Lambi, co by kamenem dohodil do hlavního města Kos

Pokud si chcete přes den užívat krásné pláže a večer, rušného městského života, našli jste to správné letovisko. Lambi se nachází jen pár kilometrů od hlavního města Kós, kam se dostanete autem nebo místním autobusem. My jsme navečer chodili pěšky po cestičce obklopené zelení. Letovisko má asi kilometr dlouhou písčito-oblázkovou pláž s lehátky a slunečníky a množstvím sportovního vyžití. U pláže se též nachází restaurace a bary, kde se lze osvěžit i schovat do příjemného chladivého stínu.

I v samotném městě Kós je pěkná několika kilometrová pláž, podél které, na Kos neobvykle, vede cyklostezka. Co takhle pokochat se pláží a modravým mořem ze sedla bicyklu?

5 nejlepších letovisek na ostrově Kos2. Tigaki nejdelší pláž ostrova

Necelých 10 km od hlavního města jsme navštívili letovisko Tigaki, které nás zaujalo dlouhatánskou téměř deseti kilometrovou písečnou pláží, nejdelší na ostrově. Na procházky i ranní běh pláž v Tigaki přímo vybízí. Modravá voda moře nabírá hloubku jen velmi pozvolna, proto se tu všude cákají a pobíhají děti. Noční život není v Tigaki nikterak rušný, do pozdních nočních hodin se v tomto letovisku nežije.

Osobní doporučení: úžasnou atmosféru Tigaki dotváří rozsáhlé slané mokřady, o rozloze téměř milion čtverečních metrů. Podél jezera vede cestička, po které se můžete vydat a pozorovat vzácné ptactvo, včetně plameňáků.

3. Mastichari, užijte si rodinnou atmosféru

Rybářskou vesničku Mastichari jsme navštívili jako další. Nachází na severním pobřeží přibližně 20 km od hlavního města, se kterým je spojeno pravidelnou autobusovou dopravou. Ač i tady vyrostly hotely a apartmány, městečko Mastichari pořád žije rybářskou tradicí. Na pobřeží kotví romanticky vyhlížející rybářské lodičky a na břehu se suší na šňůře natažené chobotnice.
Největším lákadlem je pláž pokrytá skoro až bílým jemným pískem, se dnem, jež se jen velmi pozvolna svažuje do průzračného moře. I proto tu potkáte rodiny s malými dětmi. Hladina bývá klidná, ale když zafouká, tvoří se vlny, které potěší surfaře. Pobyt si lze zpestřit také výletem na blízké ostrůvky.

4. Kardamena, s akvaparkem za rohem

Jestliže máte rádi vodní zábavu plnou skluzavek a adrenalinu vyberte si letovisko Kardamena na jihu ostrova, necelých 30 km od hlavního města Kós. Hned u Kardameny se totiž nachází akvapark. Pláž s úctyhodnou délkou 4 km je pokryta zlatobílým pískem a nabízí nepřeberné množství vodní zábavy. Za návštěvu stojí i blízký ostrůvek Nisyros, s vyhaslým vulkánem, do jehož nitra lze vstoupit. V Kardameně se nikdy nespí. Noční život je tu rušný a některé podniky své brány nezavřou vůbec. Fungují nonstop.

5. Kefalos, pro ty, co mají rádi málo objevená místa a klid

Letovisko a původní vesnička Kefalos na západě v nejzazším cípu ostrova Kos na poloostrově Kefalos, je naopak nejméně turistickou oblastí Kosu. Vyznačuje překrásnými ještě panenskými plážemi. U letoviska najdeme hned dvě úchvatné oblázkovo-písčité pláže. Jedna se jmenuje Agios Stefanos a lemuje severovýchodní část letoviska. Horizont modravého moře je u pláže zdoben malým skalnatým ostrůvkem Kastri s bělostným kostelem jako stvořeným pro romantickou svatbu.

Na jihozápadě vesničky Kefalos se pak rozprostírá další pláž Kamari. Letovisko je skryto v půlkruhovitém zálivu. Když se vyšplháte do vesničky, naskytne se vám na něj úchvatný výhled. Ne nadarmo je místo jedním z nejfotografovanějších panoramat ostrova Kos.

Zdroj, foto: FIRO-tour



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 5 nejlepších letovisek na ostrově Kos:

5 nejlepších letovisek na ostrově Kos
5 nejlepších letovisek na ostrově Kos
5 nejlepších letovisek na ostrově Kos
5 nejlepších letovisek na ostrově Kos
5 nejlepších letovisek na ostrově Kos
5 nejlepších letovisek na ostrově Kos
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je tam bezpečno?
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles