Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 pravidel do sprchy aneb rady pro správné mytí vlasů

25. 09. 2015 | Péče o vlasy
Vlasy máme sice všechny, jenže málokterá z nás je s nimi spokojená. Křehké, lámavé, řídké, s roztřepenými konečky, nepoddajné… to je namátkou pár nejčastějších problémů, které ženy řeší. Přitom správná péče začíná už ve sprše v momentě, kdy berete šampon do ruky. Dodržování některých kroků je dokonce důležitější než samotný styling.

Možná si myslíte, že tato očistnáprocedura nenívěda. Vlasy si přece zvládne umýt každý. Nicméně při postupu dělají některé ženy stále tytéž chyby. Ty se mohou negativně podepsat na jejich kondici a výsledné kvalitě.

Základem je vhodně zvolená kosmetika. Doby, kdy byl na trhu k dostání jeden dva druhy univerzálního šamponu, který měl za úkol vlasy pouze odmastit a zbavit nečistot, jsou naštěstí ty tam. Nyní můžete vybírat z rozmanité nabídky, a navíc ještě péči přizpůsobovat aktuálnímu ročnímu období. Zvláště teď, po létě, byste jim měla dopřát intenzivní regeneraci. Vlasy během léta musely opakovaně čelit hned několika nástrahám – úpornému slunci, slané/chlorované vodě, všudypřítomnému potu a častému stahování do culíků nebo drdolů. Je tedy běžné, že jsou přesušené, křehké, hrubé na pohled i dotek a akutně volající po okamžitém ošetření.
A jak dále ničení vaší hřívy předcházet?

5 pravidel do sprchy aneb rady pro správné mytí vlasů1.    Příliš časté mytí

S šamponem šetřete! Každý kadeřník vám řekne, že příliš časté mytí škodí, protože zbavuje vlas přirozeného ochranného filmu, a vede k vysoušení, nebo naopak k většímu maštění. Optimální frekvence je jednou za dva dny. Pokud bojujete s mastnými vlasy a bez tohoto každodenního rituálu se neobejdete, zapojte suchý šampon. Snadnozkrotí zplihlou ofinu a pozvedne mastné kořínky.

2.    Pravidla pro šamponování

Při umývání stačí malé množství šamponu, které si jemnými krouživými pohyby vmasírujte ke kořínkům a do délek. Pro umývání se nehodí horká voda, vlasy by se rychleji mastily. Ovšem ani příliš studená není ideální, protože ta by naopak hřívu mastnoty nezbavila. Ideální je vlažná. Pro lesklejší hřívu se doporučujezávěrečnépropláchnutí studenou vodou či naředěným jablečným octem. Nezapomínejte na důkladné opláchnutí! Zbytky nevymytých přípravků mohou být příčinou nepříjemných kožních problémů a nadměrného maštění.

3.    Po umytí

Vlasy vysoušejte čistým ručníkem z kvalitního savého materiálu, aby dobře absorboval přebytečnou vodu. Pozor! Za žádnou cenu vlasy nedrhněte, aby se nepolámaly a netřepily. Pouze je lehkými stisky ručníku vysušte. Nikdy nechoďte spát s čerstvě umytou hlavou, počkejte chvilku, až vlasy přirozeně proschnou. Pokožka hlavy by se mohla zapařit a v důsledku způsobit vypadávání.

4.    Rozčesávání

Další častou chybou je násilné rozčesávání za mokra. Vlasy se tak trhají a lámou. S důkladnějším použitím hřebenu raději počkejte, až budou usušené. Pokud je přeci jenom nutně potřebujete upravit, vezměte si k ruce hřeben se širokými zuby a olejíček usnadňující rozčesávání.

5.    Správná aplikace následné péče

Týká se to zejména kondicionérů, masek, sér a fluidů. Všechny tyto produkty se aplikují pouze do délek, pokožka hlavy se vynechává, aby se nezatěžovala a netvořily se lupy. I tak však význam následné péče nepodceňujte, dokáže s vlasy doslova zázraky. Zacelí je po celé délce, vyplní vzniklé ranky a stimuluje přirozenou obnovu vnitřní struktury.

Zdroj, foto: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je pravda, že neznám jedinou osobu, která by byla spokojená se svými vlasy tak, jak jsou přírodně Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Stejný článek jsem četla na Ženě-in Smajlík a ještě jinde, tak nevím-kdo od koho článek opsal... SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vlasy potrebuju naozaj starostlivost, ked maju byt zdrave, krasne ....Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
vše dělám správněSmajlík,a mým krátkým vlasům to vyhovuje
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles