Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 rad, jak hned začít s koloběhem!

12. 03. 2019 | Fitness
Jaro klepe na dveře a krásné počasí přímo vybízí k venkovnímu sportu. Že vás trochu děsí slovo sport? A co tedy raději zábavný a přitom zdravý pohyb? Máme pro vás trendy tip: Zkuste velkou koloběžku! Budete překvapeni, jak vás uchvátí. Při koloběhu totiž můžete zhubnout, zpevnit tělo, relaxovat, pokecat s kamarádkou a konečně zažít pohyb, který vás bude bavit. Přinášíme vám 5 užitečných rad, jak do toho šlápnout!


    1. Kudy kam?

Než si pořídíte koloběžku, je důležité si uvědomit, kde a kam budete jezdit. Zda vás lákají výlety do přírody a nebojíte se nezpevněného terénu, nebo jestli bude koloběžka sloužit spíš jako přibližovadlo do parku či do práce. Jiná kolobka se hodí na lesní cesty, jiná do města, ale najdou se i univerzální kousky.

koloběžky    2. Ať nejezdíte ztěžka, zaručí ta správná koloběžka

Mezi širokou škálou všech možných druhů koloběžek, které trh nabízí, může být poměrně těžké vybrat tu správnou. S koloběžkou často někde vezmete spodkem o kámen, takže důležitá je kvalita komponentů. Oceníte také nižší hmotnost a velmi důležitá je nízká výška stupátka, což ocení zejména vaše pokrčené nohy.

    3. Co na sebe? Cokoli!

Jedete-li kousek do práce, nebo na nákup, klidně vyrazte v čem je libo! Na kratší projížďky také není nutné pořizovat nic speciálního, stačí vám běžné tenisky. Pokud si ovšem zamilujete delší výlety krajinou, kde často narazíte na nezpevněné cesty, obujte jakékoli sportovní boty, nejlépe běžecké. A při jízdě na silnici nezapomeňte na reflexní prvky, ať jste vidět! Pro adrenalinovou jízdu nezapomeňte na helmu, pro děti by měla být samozřejmostí.

    4. Jak na to

Přesto, že je jízda na koloběžce přirozeným pohybem a nevyžaduje žádnou komplikovanou techniku, podívejme se na základní tipy, jak se správně odrážet. Až si stoupnete na koloběžku, uvolněte se, pohodlí je pravidlem číslo jedna. Na stupátko pak položte celou (tzv. stojnou) nohu. Ta by měla stát v zadní části nášlapu (nejlépe zcela vzadu, ale v závislosti na velikosti jezdce).
Druhá (tzv. odrazová) noha by se při odrazu měla dotýkat země pouze přední částí chodidla. Odrazové nohy při jízdě střídejte, zabráníte tak přetížení jedné části těla. Až vjedete na silnici, mějte na paměti, že musíte dodržovat stejná pravidla silničního provozu jako cyklisté!

    5. Ve dvou se to lépe odráží

Začněte na koloběžce jezdit společně s partnerem, kamarádkou nebo rovnou s partou přátel! Koloběh je poměrně „kontaktním“ sportem, můžete spolu komunikovat a užívat si tak společné chvíle novým způsobem. Zábavný a nenáročný způsob jízdy je kombinace přímo stvořená pro rodinné výlety. Na vybrané modely kvalitních koloběžek lze umístit dětskou sedačku, můžete tak povozit i ty nejmenší.    

Zdroj, foto: KOSTKA


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice