Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

5 rad, jak jíst na cestách zdravě

4. 08. 2014 | Praktické rady
Odjíždíte na dovolenou nebo třeba i na delší služební cestu? Řízky, karbanátky ani bagety nejsou tou nejideálnější stravou. I na cestách se ale dá jíst zdravě!

Změna místa, denního režimu, ale především jiné podmínky při stravování na nás mohou zanechat neblahé následky v podobě několik kilogramů navíc.To nejhorší nás čeká hned na začátku. Když se na cestu vydáváme autem, většinou nechceme zastavovat a ztrácet čas hledáním restaurací, a tak hřešíme na benzínkách kupujíc si bagety doplněné tučnými dresinky obložené množstvím nezdravých surovin…

1. Nachystejte si zdravé svačiny

Rozhodně uděláte lépe, když se na cestu vybavíte přiměřeným množstvím svačin. Ty mohou být mimochodem velmi zdravé a chutné. Nezbytností, kterou oceníte, je přenosná chladnička. Do té si můžete dát například svačinu v podobě dvou plátků celozrnného žitného chleba, mezi které namažete brokolicovou pomazánku, na ni dáte plátek tofu, kousky papriky, rukoly či rajčete a posypete konopným semínkem.

jak jíst zdravě na cestách2. Zažeňte žízeň zeleninou a ovocem

Zůstaneme ještě u ovoce a zeleniny. Přenosná chladnička vám opět zaručí, že budou čerstvé, můžete je konzumovat kdykoliv a v jakémkoliv množství. Vybavte se proto dostatečným množstvím okurek, mrkve, ředkviček…, ty můžete jen nakrájet na plánky a dát do alobalu, kousky melounu nebo rajčata je lepší dát do krabičky.

3. Pijte pomalu a ráno si dejte vodu s citronem

Ovoce a zelenina zaženou žízeň, ale lepší je, když ji vůbec nedostanete. Vynechejte slazené limonády i kávu, která dehydratuje, a hlídejte si, že vypijete přes dva litry neperlivé vody v průběhu dne, vypít litr vody najednou organismus naopak zatíží. Po ránu doporučuji sklenici vody s několika kapkami citronu, pomohou strávit jídlo z předchozího dne.
 

4. Maso ano, ale do čtyř hodin a s mírou

Pokud smaženému řízku neodoláte, vězte, že byste ho měli sníst do čtyř hodin od jeho přípravy. S masem to ale nepřeháněje, protože se příliš dlouho tráví a můžete se po něm dlouho cítit unavení. Na druhou stranu obsahuje nezbytné bílkoviny, bez kterých se naše tělo neobejde, a navíc začneme ztrácet svalovou hmotu. Najdete je v libovém mase a rybách, ale také v mléčných výrobcích, vejcích a luštěninách.
 

5. Pozor na přemíru alkoholu a noční hodování

Spotřeba alkoholu na dovolené je zpravidla větší než doma.  Nejenže napomáhá ukládání tuků v těle a zatěžuje játra, ale navíc zvyšuje chuť k jídlu. Víno nahraďte vinnými střiky, pivo pijte nealkoholické, tvrdý alkohol a likéry vynechejte. Po 21. hodině naše tělo pracuje pomaleji a i malé porce jídla mu dají zabrat. Když už máte večer na něco chuť, dejte si zeleninový salát.

Zdroj, foto: Ketofit.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Užitečné rady. SmajlíkTaké bereme na cesty ovoce a zeleninu, příjemně osvěží.
Obrázek uživatelky
profil
Co je dnes zdravého?Nic špatného nejíme si myslíme.
Obrázek uživatelky
profil
snažím se jíst zdravě po celý rok,alkohol nepiju a když jednou za čas zhřeším nic se nedějeSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles