Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 tipů, jak pečovat o kožené boty

13. 11. 2015 | Trendy
Koupili jste si nové kožené boty a chcete, aby vám vydržely krásné déle než pár týdnu? Věnujte jim důkladnou péči, protože kožené boty potřebuji větší údržbu a pozornost než jakýkoliv jiný materiál. Přinášíme vám proto praktické rady, jak se o koženou obuv starat.

1. Napínák není rozmar

Pokud si chcete udržet boty v dobré kondici na déle, než jedno roční období, vyplatí se koupit speciální napínák na boty. Ten botě pomáhá udržet její původní tvar. Chrání například proti deformaci a tvorbě tzv. vrásek, napínáky si vezměte, když vám boty navlhnou. Je dobré je mít v botě alespoň 24 hodin. Na boty používejte také klasické nazouvací lžíce. Ty ochraňují opatek proti ošlapání a tím chrání i základní klenbu boty.

kožená bota2. Důkladná impregnace se vyplatí

Než si vyrazíte provětrat nové kožené boty, měli byste je pořádně naimpregnovat minimálně třemi vrstvami. Vždy počkejte, až nástřik uschne a pak opět naimpregnujte. Pokud se již přípravek do boty nevsakuje, ale stéká, je obuv správně naimpregnovaná.

3. Pravidla správného čištění

Boty z lakované kůže stačí vyčistit hadříkem a mýdlovou vodou. Zbytečnou investicí není ani pořídit si speciální čistící kartáč, kterým se vyčistí okolí švů. Na leštění pak použijte speciální přípravky, které v sobě často obsahují i impregnaci.  Na leštění jsou také výborné utěrky z mikrovlákna. Na hladkou kůži používejte speciální krémy. Krém nanášejte v tenké vrstvě. Nejlepší je klasický hadýrek, který se dobře vstřebává do kůže. Obuv krémujte jednou za 10 dní.

4. Jak na semiš

Broušená kůže neboli semiš vypadá skvěle na nohou, ale bohužel se na ní zachytává více prachu a nečistot než na hladké kůži. Broušená kůže vyžaduje pečlivou impregnaci alespoň jednou v týdnu. Na drobné nečistoty si vezměte pryžové kartáče, které použijte po nanesení impregnace. Na větší nečistoty se hodí speciální pěnové přípravky. Ty ale po zaschnutí důkladně vykartáčujte. Použít také můžete vlhký hadřík s hrubším povrchem. Na zašle vypadající boty se vyzbrojte renovátorem kůže s obsahem barevného pigmentu.

5. Dopřejte obuvi dovolenou

V botách jsme většinou celý den, měli bychom o ně proto pečovat i zevnitř. Pořiďte si antibakteriální sprej, který desinfikuje a předejde šíření bakterií. Skvělý je také sprej s přídavkem stříbra, který zabrání i nepříjemnému pachu. Je dobré nenosit stejné boty každý den, ale sem tam jim dopřát malou “dovolenou“ např. na zmíněném napínáku nebo v dobře větraných prostorách. Boty se snažte střídat jednou za tři dny, aby měly čas pořádně uschnout a vstřebat antibakteriální sprej.

Zdroj, foto: CCC boty


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 5 tipů, jak pečovat o kožené boty:

5 tipů, jak pečovat o kožené boty
5 tipů, jak pečovat o kožené boty
5 tipů, jak pečovat o kožené boty
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !