Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 tipů, jak po létu připravit své tělo na podzim

17. 09. 2015 | Péče o tělo
Léto pomalu ale jistě končí a přichází chmurný podzim. Teplotní rozdíl oproti letním měsícům bude markantní. Pokud se navíc vyplní některé negativní předpovědi počasí, čeká nás velmi sychravý podzim a pravděpodobně se tak o nás bude pokoušet negativní nálada, deprese i každoroční chřipkové epidemie. Poradíme vám, jak se na podzim správně připravit a vychutnat si jej ve veselých barvách, s úsměvem a dobrou náladou.

1.    Pijte vitamíny

Zařaďte do pitného režimu stoprocentní ovocné a zeleninové šťávy. Vitamíny, které obsahují, podpoří imunitní systém a nakopnou váš organismus. Dodržujte také známou poučku o pěti porcích ovoce a zeleniny denně. Citrusové plody dokáží díky obsahu vitamínu C pořádně zamávat nejen s viry, ale také snižují únavu. Pokud nejste milovníky ovoce a zeleniny, určitě byste měli v chmurnějším počasí dodat tělu vitamín C alespoň formou vitamínových doplňků.

2.    Doplňte ztracenou energii

Potřebnou energii můžete na podzim dopřát organismu také pitím zeleného čaje, který nejen povzbudí tělo i mysl, ale zároveň funguje jako přírodní antioxidant. Blahodárné účinky zeleného čaje objevili již staří Číňané, kteří věřili, že pitím tohoto zázračného moku vyléčíte i mnoho nemocí a bolestí.

5 tipů, jak po létu připravit své tělo na podzim

3.    Deprese je minulost

Každodenní pracovní vypětí, stres a nepřízeň počasí mají negativní vliv na vznik depresí. Předejít jim můžete i správnými bylinkami. Vyzkoušejte třeba třezalku, kozlík lékařský nebo meduňku. Můžete si je dopřát jako čaje nebo ve formě tabletek. Kozlík a meduňka pomáhají spíše u lehčích podráždění a stavů napětí. Třezalka pak působí především jako středně účinné přírodní antidepresivum a dobré nervinum, které pomáhá obnovit ztracenou duševní pohodu.

4.    Mlsejte med

Med má téměř zázračné schopnosti ničit řadu mikroorganismů, takže se mu někdy přezdívá přírodní antibiotikum. Je důležité začít ho užívat už při prvních příznacích nemocí a pravidelně několikrát denně až do úplného vyléčení. Pamatujte si však, že med nepatří do horkého čaje, protože při teplotách vyšších než 50 °C se ničí jeho účinné látky. Zkusit můžete také vylepšený med Apiglukan, který se skládá z pastového včelího medu a beta-glukanu. Obsahuje pouze přírodní látky, které významně posilují odolnost organismu. Doporučuji ho v případech oslabení organismu, virových a bakteriálních infekcích či zánětech i při celkové únavě a stresu. Ale pozor, v případě alergie na včelí produkty užívejte jen přípravek se samotným beta glukanem.

5.    Na viry i na upíry

Nastartujte obranyschopnost organismu česnekem. Vezměte si denně několik stroužků česneku. Polykáte-li jej vcelku nebo na dvě části, z typického zápachu nemusíte mít strach. Aromatické silice se totiž uvolňují pouze lisováním či drcením. Zapijte jej vodou, jako když polykáte pilulku. Česnek působí jako přírodní obdoba antibiotik a posiluje obranyschopnost organismu a pomáhá mu v boji s řadou bakterií a virů.

Zdroj, foto: Prozdravi.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
článek se mi líbí Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem věrná Hlívě ústřičné 800mg. Nedávno jsem si od nich koupila balení 100+100tbl zdarma a jsem ráda, že mi to pokryje tolik dní Smajlík od doby, co ji beru, tak se držím a ikdyž je nemocný někdo kolem mě, tak já se držím.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles