Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 tipů, jak si usnadnit přípravy na dovolenou

10. 08. 2018 | Praktické rady
Léto a prázdniny jsou v plném proudu a mnozí si užívají zasloužené volno a někteří z nás i cestovní horečku. Kdo by si nechtěl usnadnit přípravy a balení na dovolenou a užít si tak jen ten slastný pocit, že za chvilku zaklapnete kufr a všechny starosti hodí za hlavu? Možná se vám to díky těmto tipům povede a balení na dovolenou pro vás bude o něco jednodušší.

Kufr váží přes limit

Vyrážíte na odpočinkovou dovolenou a už teď víte, že budete mít problém s váhovým limitem při odbavování zavazadla? Možná by stálo za zvážení pořídit si konečně tu elektronickou knihu, o které všichni mluví. E-book váží jen pár set gramů a vejdou se do něj stovky knížek v různých formátech. S e-knihou se běžně připojíte na wifi, nebo k jinému zařízení pomocí bluetooth či mikro USB konektoru.  Ani cena čtečky není nesnesitelná, zakoupíte ji už od dvou tisíc korun. Při zvážení toho, že nákup knih v elektronické podobě je výrazně levnější, si každý spočítá, že se tato investice rozhodně vyplatí.

Zaplatit složenky ještě před odjezdem

jak si usnadnit přípravy na dovolenouUž se vám stalo, že jste spěchali zaplatit složenku na poslední chvilku ještě před odjezdem na dovolenou a na poště bylo zavřeno? Nebo tam zrovna byla fronta a neměli jste čas ji čekat? V těchto případech vám může pomoci trafika, která je na každém rohu, najdete ji i na letišti, a mívá otevírací hodiny mnohem přívětivější než pošta. Na terminálech Sazky můžete nejen zaplatit složenku, ale třeba si tam i vybrat peníze z bankovního účtu, nebo si dobít kredit na telefon. Výjimkou už není ani placení pomocí QR kódu. Stačí když přijdete s fakturou, na níž je QR kód uveden, trafikant ji přiloží k terminálu a můžete ji rovnou zaplatit. Cena takové transakce je nižší, než jakou byste zaplatili za stejnou službu prostřednictvím poštovní složenky.


Zkontrolujte si nastavení roamingu

Minulý rok padly hranice pro volání v zemích Evropské unie. Nyní můžete používat telefon „jako doma“ a nemusíte se bát, že vám po dovolené přijde vysoká faktura. V každém případě doporučujeme, abyste si před cestou zkontrolovali nastavení svého tarifu. Pozor, také často dochází k záměně volání v rámci roamingu a volání do zahraničí a pak nastává překvapení výší faktury za volání.

V případě, že cestujete v rámci Evropské unie a voláte na české číslo, voláte v rámci roamingu za stejných podmínek jako doma. Ale pokud si například rezervujete telefonicky hotel a voláte na zahraniční číslo, jde o volání do zahraničí, které je účtováno dle jiných sazeb. Jestliže vyrážíte mimo EU, je výhodnější hovory přijímat. Nechte si zavolat, je to výrazně levnější, než kdybyste volali přímo. Své blízké prozvoňte ať se vám ozvou zpět. Prozvonění nestojí nic ani ze zahraničí. V případě, že máte předplacenou kartu nezapomeňte si před dovolenou dobít kredit.

Zapomněli jste na cestovní pojištění

Zapomněli jste se připojistit? Nezoufejte a udělejte to online! Pojišťovny nabízejí dokonce i výhodnější ceny, když se pojistíte přes internet. Zabere vám to pár minut času a svou pojistnou smlouvu si stáhnete do telefonu. Pokud si na pojištění vzpomenete až na letišti, nevadí. Online pojištění vám bude platit od druhého dne a vy ho zaplatíte v trafice třeba v odbavovací hale.

Odbavte se online

Pokud na svou dovolenou letíte, doporučujeme online odbavení, tzv. online check-in. U většiny leteckých společností tak můžete učinit 24 hodin před vaším letem, u některých i s větším předstihem. Konkrétní podmínky si vždy ověřte na stránkách letecké společnosti. Online check-inem si ušetříte spoustu času na letišti u odbavovacích přepážek. Vy půjdete k té, která je určená cestujícím, kteří se odbavili online a vyhnete se tak dlouhým frontám. Velkou výhodou je i možnost výběru sedadla. Tak si zvolíte místo, které vám je nejsympatičtější, a navíc budete mít jistotu, že poletíte vedle svého blízkého.

Zdroj, foto: Sazka


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !