Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 tipů, jak si zjednodušit stěhování

2. 02. 2018 | Domácnost
Stěhování dříve či později čeká každého z nás. Ne vždy se však nutně musí jednat o noční můru. Stačí trochu organizace a prozíravosti.

1)    Připravte si vše potřebné
Víte-li, že budete zanedlouho měnit adresu, je dobré se dopředu připravit a nenechávat vše na poslední chvíli. To se sice zdá jako něco naprosto samozřejmého, byli byste však překvapeni, kolik detailů lze nedomyslet. Stěhovací firmu doporučujeme obstarat s alespoň dvoutýdenním předstihem a totéž platí o objednání všech možných krabic a obalů, které můžete potřebovat. Myslete jak na krabice na oblečení, knihy a další věci, tak na bublinkové fólie, které ochrání cennosti a další křehké věci. Nechcete-li u každého kusu nábytku přijít o rohy nebo při stěhování poničit podlahu, nezapomeňte i na ochranné hrany.


5 tipů, jak si zjednodušit stěhování2)    Balte stejné věci pospolu
Při samotném balení je vhodné jednotlivé věci setřídit a zabalit pospolu. Knihy dávejte ke knihám, oblečení k oblečení, důležité materiály a smlouvy k ostatním papírům mapujícím váš život, apod. Každou krabici nezapomeňte řádně označit, nechcete-li v nových prostorech strávit týden pobíháním od krabice ke krabici a hledáním toho, co právě potřebujete. Vybalování je navíc proces na několik dnů, připravte si proto také zavazadlo, ve kterém budete mít věci potřebné k normálnímu životu. 

3)    Rozmyslete si, co už nebudete potřebovat
Stěhování je výtečnou příležitostí, jak se zbavit věcí starých a nepotřebných. Nebuďte nostalgičtí a bez rozpaků vyhoďte či darujte cokoli, co nepoužíváte či jste ani nevěděli, že vůbec ještě máte. Pokud vám to čas dovolí, zkuste svůj majetek roztřídit již o něco dříve a nabídnout jej za symbolickou cenu známým a přátelům. Když nic jiného, třeba vám takto pár korun připluje do rodinného rozpočtu a jak je známo, halíře dělají talíře.

4)    Kam s drobnostmi?
Drobnosti, jako jsou šperky, sponky nebo šroubky, mají největší tendence se někde zapomenout. K jejich přepravě využijte malých krabiček, u kterých nehrozí, že se vám kdeco zakutálí nebo zamotá. Co se však týče šroubků z různých poliček a skříní, řádně si je poznačte a nespoléhejte se, že přesně budete vědět, co kam patří. Garantujeme vám totiž, že tohle vědět opravdu nebudete.

5)    Zorganizujte si na stěhování dostatek času
Pokud chcete stihnout vše během víkendu, až na to přijde, budete trochu zklamaní a mrzutí. Stěhování, od přípravy, balení až po úklid a třídění v novém, si žádá alespoň pět dnů. Tedy pokud se z toho nechcete zbláznit. Jde-li to, vezměte si dovolenou. Jakmile totiž vše nezvládnete najednou a bez přerušení, varianta, že nebude vybaleno ještě ani měsíc poté, je více než reálná.

Zdroj: Paketo.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka