Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 triků pro zdravou a krásnou pleť

28. 08. 2014 | Krása
Je vaše pleť unavená, povadlá, jakoby šedivá nebo jí naopak dalo sluníčko pořádně zabrat? Poradíme vám pár jednoduchých a praktických triků, jak jí rychle pomoct, aby byla znovu krásná a především zdravá.
 

1. Dejte pleti napít

Lidské tělo obsahuje cca 70 % vody, je tedy pochopitelné, že bez ní to nejde a pokud mu nedodáme minimálně dva litry denně, buňky nemohou správně fungovat a postupně chřadnou, což se rychle odrazí na kvalitě kůže, hlavně na obličeji. Vodou se však dá naopak i skvěle mládnout.  Doporučuji ochutit si ji čerstvě vymačkanou citronovou šťávou – využít ovšem můžete i tu z jiného ovoce a zeleniny. Lžička na 1 litr sníží tvrdost vody a zvýší se využitelnost minerálů pro naše tělo. A naopak zcela zapomenout na sladké vody i džusy, které mají vysoký obsah cukru a tělo velmi zatěžují.

2. Jezte častěji a pomalu

Pokud patříte mezi ty, kdo jí přes den minimálně a večer pak vyplení ledničku, vězte, že své pleti dáváte více než zabrat. Jsou prokázány pozitivní účinky na kůži u lidí, kteří se nárazově nepřejídají, ale naopak jedí pravidelně a pomalu.

5 triků pro zdravou a krásnou pleť

3. Čištění potřebuje pleť i tělo

Pravidelné čištění potřebuje nejen pleť, ale taky naše tělo, konkrétně tlusté střevo a játra.
Jednou ročně je dobré podstoupit mechanickou detoxikaci formou tzv. hydrocolon terapie neboli odborným výplachem tlustého střeva. Dávno se nejedná o nijak nepříjemnou záležitost, jak si mnoho lidí myslí a tato metoda má své kořeny už v kultuře dávných civilizací. Tělo se doporučuje ještě pomocí bylinek zbavit parazitů, a plísní, o kterých ani nevíme, ale naše tělo velmi intoxikují.


4. Zeleninové šťávy a vláknina dokáží zázraky

Velkými pomocníky při dlouhodobé očistě jsou extrakty z červené řepy, grepového jadérka, ostropestřce mariánského, petržele, pampelišky i kurkuma obsažená v koření kari či rozemleté lněné semínko - to můžete přidat do libovolného jídla. Do svého jídelníčku zařaďte zeleninové šťávy. Koupíte je v obchodech se zdravou výživou nebo si je můžete doma odšťavnit. Krásně se zregeneruje celé tělo i pleť. Co se potravin týká, zaměřte se na ty bohaté na vlákninu (zelenina, ovoce, luštěniny, semínka), hodně pijte a hlavně se hýbejte.

5. Pozitivní myšlení prokazatelně omlazuje!

Vědecky je prokázáno, že psychika ovlivňuje vzhled člověka z 90 %. To, jak přemýšlíme i to, nač myslíme, zásadně ovlivňuje náš život. A s tím souvisí i naše zdraví a potažmo tedy i kvalita kůže. Pokud se budu pořád rozčilovat, vidět všechno černě a především trápit se maličkostmi, nezůstane to bez následků. Věřím, že vše začíná představou, z níž postupně vznikne obraz toho, co chcete – a je jen na vás, zda toho dosáhnete. Ing. Martin Škába
Tak zvanou afirmační techniku si můžete vyzkoušet i při smýšlení o vaší pleti. Pokud na ni budete myslet jako na hebkou a zdravou a dodržíte výše zmíněné rady, prostě taková bude.


Autor: Ing. Martin Škába
Výživový specialista
www.skaba.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles