Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 věcí, které vám mohou zkazit dovolenou

7. 06. 2014 | Praktické rady
Dovolená je pro většinu lidí světlým bodem v pracovním kalendáři. Celý rok dřeme a šetříme, abychom si plnými doušky vychutnali několik dní volna. Připravili jsme pro vás 5 věcí, které by vám mohli zasloužené volno zbytečně zmařit.

Já vám nerozumím

Milujete cestování, ale jakmile projdete odbavením na letišti, padne na vás panika, že se v případě nutnosti nedomluvíte? Začněte malou jazykovou přípravu s předstihem. Představujte si, v jakých běžných konverzačních situacích se můžete ocitnout a jestli znáte potřebné fráze a slovní zásobu. Pokud ne, vyhledejte si je a naučte. Pro porozumění rodilých mluvčí je dobré poslouchat písničky v originále nebo cizojazyčné rozhlasové vysílání. Není také dobré se učit slovíčka izolovaně, ale vždy si vytvářejte krátké věty, nebo slovní spojení, v nichž byste výraz použili. Snažte se mluvit, třeba i se slovníkem v ruce. Naslouchající to určitě ocení.

5 věcí, které vám mohou zkazit dovolenouÚrazy a ztráta zavazadel

Nepodceňujte dobré pojištění. Přestože se nechystáte provozovat adrenalinové sporty, můžete se i nevlastním přičiněním stát účastníkem nehody, která bude vyžadovat lékařské ošetření. Pokud byste to měli platit ze svého, mohla by se vám dovolená nepěkně prodražit.

Pojištění navíc dnes můžete smluvit i na další oblasti spojené s dovolenou jako je pojištění zavazadel, zpoždění letu, přerušení cesty anebo nevyužité cestovní služby.

Stávkující střeva

Nejen průjem, ale i zácpa mohou pěkně na dovolené potrápit. Změna prostředí a to, že nemáte svůj klid dojít si na „velkou“, mohou vyvolat zácpu. Neklesejte na mysli, vše se dá zachránit vhodným přípravkem zejména na přírodní bázi. Chemickým přípravkům proti zácpě, stejně jako třeba čaji z listů senny, se spíše vyhněte. Mají totiž velmi dráždivý účinek, který bývá často provázen nepříjemnými bolestmi až křečemi břicha.

Došla šťáva

Moderní technologie jsou určitě super, ale musíte počítat s tím, že všechny ty tablety, telefony a digitální foťáky potřebují „šťávu“. Pokud se vypravíte do přírody mimo civilizaci, nezapomeňte si doma pořádnou PowerBanku, jednoduše řečeno baterii na cesty. V dnešní 5 věcí, které vám mohou zkazit dovolenoudobě už existují PowerBanky, které vám kromě dobití jakéhokoliv přístroje s USB portem třeba posvítí na cestu, zablikají SOS signál nebo dokonce i nastartují auto. Díky tomu budete mít jistotu, že nezůstanete bez pomoci viset někde v divočině.

Návrat do vybíleného bytu

Dovolená byla jak sen. Ubytování i jídlo předčilo vaše očekávání a i počasí bylo jak na objednávku. S příjezdem domů však na vás čeká nepříjemné zjištění – vykradli vás. V tu ránu je po jakékoliv idyle. Pokud se spoléháte na dohled sousedů, tak vězte, že pro většinu zlodějů nepředstavují sousedé žádnou překážku. Jak tedy nejlépe zabezpečit svůj domov? Ideální je kombinace mechanického a elektronického zabezpečení jako jsou bezpečnostní dveře a alarm ideálně napojený na bezpečnostní centrum. Z toho mají zloději velký respekt. Tato služba se dá u nás využít na tři měsíce bezplatně. Jednoznačnou výhodou je nepřetržitý dohled a zasáhnutí nejen v případě vloupání, ale i požáru, nebo úniku plynu.

Zdroj, foto:
GME, Intact, Jablotron, Fructolax


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Teď cestujeme jen výhradně po česku.A jak je dobřeSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles