Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

5 výhod cvičení doma

7. 05. 2015 | Fitness
Pokud patříte mezi ty, kteří se necítí příjemně v prostředí tělocvičen a sportovních center, není třeba věšet hlavu. Většina cviků, které se provádějí za účelem zpevnění problémových partií, zvládnete hravě v pohodlí domova.

1)    Soukromí.

Ať už si zvolíte cvičit podle plánu sestaveného odborníkem či máte své ozkoušené cviky, o kterých víte, že zabírají, nemusíte se bát odsuzovačných pohledů. Stále platí, že posilovna je někdy spíše módní přehlídkou než místem, kde na sobě dřete. Doma nemusíte řešit, že slečna na vedlejším stroji má štíhlejší pas a určitě se nedočkáte nemístných narážek od přítomných pánů.

2) Úspora času a peněz.

Pokud nebydlíte přímo v centru dění a nejbližší fitcentrum máte vzdálené několik kilometrů, je pochopitelné, že se kolikrát nedonutíte vůbec někam dojet. Celý proces totiž nakonec zabere tři hodiny, týdně vás to přijde na docela dost peněz a ve finále pocit ze cvičení není takový, jelikož jste otrávení nebo jste v časovém skluzu.

5 výhod cvičení doma3) Větší intenzita tréninku.

Jistě jste se ocitli v situaci, kdy jste se v posilovně zapovídali nebo jste trefili rušnou hodinu a na některé stroje jste se vůbec nedostali.

Doma můžete být úplně sami, maximálně se členy rodiny, kteří vám určitě dopřejí prostor a soukromí. Nestane se tak, že byste byli nuceni některé partie odfláknout či vynechat.

4) Váha vlastního těla.

Každý znalec vám poví, že nic není účinnější, než cvičit pouze s vlastním tělem. Škála cviků, které se dají doma provozovat, je navíc natolik široká, že není možné, abyste nevěděli co dál. Pokud ovšem s cvičením začínáte nebo hledáte inspiraci, není na škodu si dohledat potřebné informace na internetu. Cvičení jsou zde navíc rozdělena podle pohlaví či věku a vy si můžete vybrat dle vlastních preferencí a potřeb.

5) Časová flexibilita.

Doma jednoduše nejste vázáni na otevírací dobu fitcentra či již zmíněné rušné hodiny, kdy se v posilovně nedá hnout. Můžete cvičit kdykoli, záleží to pouze na vás a vašich časových možnostech.

Možná se setkáte s názorem, že cvičení doma není tolik účinné, jako když jdete na místa k tomu určená. Opak je ale pravdou. Cvičení doma vyžaduje silnou vůli a motivaci. Pokud jej ale zvládnete a vydržíte, výsledky se dostaví o to rychleji. Nezapomínejte ovšem prokládat silové a zpevňovací tréninky kardio cvičením, které vám pomůže s úbytkem váhy a je navíc úspěšnou prevencí proti kardio nemocem, které v současné době tvoří jedny z největších zdravotních problémů v Evropě. Pokud jste navíc klientem Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra, neváhejte využít šance zúčastnit se komplexního preventivního kardiologického vyšetření za zvýhodněné ceny a udělejte něco pro své zdraví dříve, než bude pozdě.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Můj názor je ten, že z počátku je potřeba chodit do sportovního centra, kde odborník řekne, co se dělá dobře a naopak, co by mohlo uškodit.Po seznámení se správnou technikou se může začít cvičit doma
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles