Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 x 4 TIPY pro správný výběr bazénu

15. 03. 2008 | Moderní bydlení

Čtěte také článek:
Letos se vyplatí investovat do soukromého bazénu

1) Optimální velikost:

- Pro kondiční plavání stačí rozměr 2,5 x 4,5 m a protiproud.
- Pro rodinné koupání je třeba bazén nejméně 6 x 3 m.
- Minimální hloubka bazénu je 1 m.
- Ideální hloubka pro plavání dospělých je 1,2 m.


2) Tvar:

- Moderní technologie „ztraceného bednění“ dovoluje změnit tvar každých 25 cm. Konečný tvar, velikost i umístění bazénu závisí pouze na konkrétních požadavcích a fantazii zákazníka.
- Obdélníkové bazény jsou vhodné pro plavce a při rohovém umístění. Jejich případné zastřešení a zakrytí je finančně nejméně náročné. Tvarovou fádnost oživí románské schodiště nebo seříznuté rohy.
- Velmi oblíbeným rodinným bazénem je tzv. ledvinkový typ, který dokáže zcela změnit tvář zahrady a celého domu.
- Netradiční tvar může být dobrým řešením při nedostatku prostoru nebo při specifických záměrech architekta i zákazníka.

bazén

3) Základní vybavení a doplňky:

- Letní plachta chrání proti nečistotám a zároveň přes noc uchová teplo nastřádané během dne.
- Zimní neprůhledná plachta zabrání rozmnožení řas a na jaře výrazně usnadní znovuuvedení bazénu do provozu.
- Zastřešení s UV ochranou a tónováním dovolí užívat si koupání nezávisle na počasí a zvědavých očích. V kombinaci s ohřevem vody dokáže prodloužit koupání o dva až tři měsíce, aniž by se neúnosně zvýšily náklady.
- I menší bazén vybavený tzv. blowerem nebo protiproudem může sloužit pro rehabilitaci nebo jako doplněk tréninku.

4) Ochrana bazénu:

- V době, kdy bazén není používán, je nutné zakrýt vodní plochu proti prochladnutí a nečistotám ze vzduchu a okolí. Kombinace neprůhledné letní a zimní plachty v jednom dokáže nejen udržet nastřádané teplo, zároveň zabrání rozmnožování řas. Cenově náročnější je plně automatická lamelová roleta. Jediné otočení klíče, které roletu rozvine přes hladinu, může navíc zabránit nechtěnému do bazénu.
- Při pořizování bazénu je důležité dbát na bezpečnost. V EU platí zákon, podle kterého mají být všechny nekryté bazény povinně vybaveny prvky proti utonutí, například bezpečnostním zábradlím, zakrytím aj.
bazén - Pravidelná kontrola pH vody (optimální hodnota je 7,2 – 7,6)
- Čistota vody záleží nejen na mechanické a chemické ochraně, ale samozřejmě i na výběru kvalitní filtrace. V užitné sezóně je nutno vodu profiltrovat denně, ráno a večer. Mezi nejméně poruchové patří bezpotrubní filtrační jednotky. Vyžadují pouze minimální údržbu a navíc může být celý mechanismus během zimní odstávky uskladněn mimo bazén.

5) Výběr firmy a cena:

- Před podepsáním smlouvy se přesvědčte o cenové politice a záručním i pozáručním servisu firmy.
- Informujte se, zda inzerovaná cena znamená kompletní výstavbu na klíč, včetně vybavení nebo jestli se jedná pouze o základní cenu.
- Mnoho firem nabízí možnost tzv. rozložené platby, takže si i s průměrným příjmem můžete dovolit bazén vyšší kvality, který bude bezproblémově sloužit 20 a více let. Železobetonové bazény mají prakticky neomezenou životnost, jsou vysoce odolné proti mrazu, únikům vody i pohybům terénu.
- Samotná výstavba zapuštěného železobetonového bazénu trvá přibližně 2 týdny od prvního výkopu, přes zednické práce, až po odborné zapojení filtrace a podepsání záručního protokolu.

FOTO: Desjoyaux

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Vážně pěkný rady.Určitě kdyby to šlo i do paneláku tak si jeden pořídím.
Obrázek uživatelky
profil
Copak bazén by se mi líbil, ale kde na to vzít a nekrást? Nemyslím ten z plachty, kterou stejně musíš každé dva roky měnit.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles