Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 zbořených mýtů o kempování

22. 05. 2015 | Praktické rady
Malé a nepohodlné Áčko nebo stan bez podlahy. Pod sebou cítíte každý kámen a ráno se budíte rozlámaní. Umyjete se ve žlabu, dáte si lunchmeat z ešusu a vrcholem zábavy je koupání ve špinavém rybníku. Pokud máte o dnešním kempování stále tuto představu, rychle ji opusťte. České kempy jsou dnes moderní střediska s velkým kulturním a sportovním vyžitím. Jsou čisté, skvěle vybavené restauracemi i obchody a stany či chatky byste nepoznali!

V minulosti zájem o kempy sice trochu opadl, když lidé ve velkém cestovali do zahraničí, ale v posledních letech se Češi do kempů opět vracejí.

Chceme dětem ukázat romantiku

Nejvíce navštěvované jsou kempy u vody. Návštěvníci preferují ubytování s pevnými lůžky, ale renesanci zažívá také stanování, které vyhledávají jak mladší ročníky, tak i mnozí rodiče chtějí dětem dopřát tu pravou romantiku. Mladí lidé hledají zábavu a jezdí spíše na prodloužené víkendy, kdy se pořádají koncerty, sportovní akce a podobně. Starší lidé a rodiny jezdí na týdenní pobyty.

Ochota a profesionalita personálu, široká nabídka stravování a dalších služeb, kvalita sociálního zařízení a možnosti sportovního a kulturního vyžití jsou vedle udržovaného a vybaveného areálu hlavními parametry, podle kterých se kempy rozdělují na více či méně úspěšné.

5 zbořených mýtů o kempováníDovolená za pár stovek

Dovolená v kempu vás může vyjít na pár stokorun, pokud zvolíte levnější kemp, ubytování ve stanu nebo chatce s palandami a budete se stravovat z vlastních zdrojů. Anebo vás naopak může stát stejně, jako když se ubytujete ve čtyřhvězdičkovém penzionu. To když zvolíte bungalov s vlastním sociálním zařízením, budete se stravovat v restauraci a využijete širokou nabídku sportovních a kulturních aktivit. Na rozdíl od pobytu v penzionu si ale užijete větší blízkost přírody a zažijete dovolenou, na kterou budete ještě léta vzpomínat.


5 mýtů o kempování:

1. Kempování je jen pro chudé
Omyl. Podle průzkumů v kempech přibývají lidé, kteří mají peníze. V první řadě je zájem o nejdražší bungalovy a chaty s vlastním sociálním zařízením, jezdí stále více moderních obytných aut a karavanů a oblíbené jsou luxusní, obří, plně vybavené rodinné stany.

2. Kempy jsou špinavé
Omyl. Nejoblíbenější jsou klidné, příjemné, bezpečné a hlavně perfektně čisté kempy v krásné přírodě, nabízející kvalitní možnosti koupání a podmínky pro cykloturistiku a rybolov. V kempech jsou dnes samozřejmostí moderní sociální zařízení a teplá voda po celý den.

3. Jídlo s sebou
Omyl. Zvyšující se úrovni ubytování v kempech odpovídají i služby. K běžnému vybavení patří nejrůznější kiosky, restaurace, obchody a Češi ve velkém propadají grilování. V kempu si dáte klasickou klobásu nebo hotovku, ale i skvělou pizzu, steak, lososa nebo tiramisu.

5 zbořených mýtů o kempování4. V kempu je nuda
Omyl. Do kempů se dnes jezdí hlavně za zážitky a zábavou. Rekreační areály se staly centry volnočasových aktivit a doslova se předhánějí s nabídkami bohatého programu. V letních kinech dávají nejnovější filmy, večer si můžete zajít na diskotéku nebo koncert – kulturní programy jsou v kempech často každý den. Romantika u rybníka se sice stále koná, ale bazény, tobogány a vodní atrakce se staly zejména pro kempy zaměřené na rodiny samozřejmostí, stejně jako lezecké stěny, lanová centra, dětská hřiště nebo nabídka vodních sportů od windsurfingu po kiteboarding. Kromě toho na děti čekají nejrůznější organizované hry, soutěže, divadla a mnohé další.

5. Kempy jsou hlučné

Ano, ty které jsou zaměřeny na mladé lidi, jsou hlučné. Ovšem kempů je dnes takové množství, že si můžete vybírat – jsou tady kempy pro vodáky, cyklisty i pro romantiky. A pro ty, kdo mají rádi klid, nově i v těch aktivnějších kempech, kam se jezdí za zábavou a noční životem, vznikají klidové zóny pro nerušený spánek.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 5 zbořených mýtů o kempování:

5 zbořených mýtů o kempování
5 zbořených mýtů o kempování
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice