Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 železných pravidel půjčování peněz aneb umění půjčit si

16. 06. 2015 | Finance
Každý někdy v životě může potřebovat peněžní půjčku. V dnešní době ovšem není problém půjčku získat, ale spíš umět si půjčit tak, aby to s vaším životem nelomcovalo. Spousta chyb při půjčování je přitom naprosto zbytečná!  

1. Pokud chci půjčku, nejprve si vše dobře promyslím  
Často se při rozhodování necháme unést a jednáme unáhleně a bez rozmyslu.  Jak zabránit tomu, aby nám půjčka přerostla přes hlavu? Důležité je si předem spočítat, jakou částku v rodinném rozpočtu můžou splátky měsíčně spolknout. Nezapomínejte, že půjčku budete splácet nějakou dobu a myslete tudíž i na to, aby vám měsíční splátka půjčky vyhovovala po celou dobu. Může se to zdát naprosto jasné, ale o tom, kolik za měsíc utratíme, má představu jen každý druhý z nás. Takže tužku a papír do ruky a počítat! Nebo pokud máte rádi moderní vymoženosti, využijte funkce internetového bankovnictví.

2. Sleduji nabídky a nenechám se utáhnout na vařené nudli

Předtím, než se upíšeme bance nebo jiné společnosti, je lepší podívat se, co všechno se nám nabízí a za jakých podmínek. Jedině tak můžeme najít nejvýhodnější půjčku. Na trhu existují půjčky, u kterých nebudete platit úroky v průběhu celé doby splácení, ale pouze v polovině.

5 železných pravidel půjčování peněz aneb umění půjčit si3. Chci splácet bez starostí

Stát se může cokoli. Abyste se nemuseli bát, co se stane v budoucnu, vyplatí se využít tzv. flexi půjčku, která v průběhu splácení dovolí měnit parametry nebo na smluvenou dobu splátky přerušit. Můžete si také sjednat pojištění schopnosti splácet. Můžete si vybrat z několika variant rizik, proti kterým chcete být kryti.

Pokud toto riziko nastane, pojišťovna se o splácení půjčky postará za vás. Pokud jste blízko situaci, kdy byste mohli mít problém se splácením (např. z důvodu ztráty zaměstnání), je dobré se na banku, která vám půjčku poskytla, obrátit včas. Banka se bude snažit nalézt řešení, které bude vyhovovat oběma stranám.

4. Podezřelostem se vyhýbám  

Neznámým poskytovatelům půjček se raději vyhnete. Někteří poskytovatelé půjček vás mohou lákat na „pohodlné a rychlé´“ peníze. Neplatí to vždy, ale čím snazší je získání peněz, tím opatrnější buďte. Nastudujte si nejen nabízený finanční produkt, ale proklepněte si také jeho poskytovatele. To platí zejména v případě, že jím není některá ze zavedených bank. Volte tedy ty instituce, které jsou na českém trhu zavedené, roční náklady na půjčku se pohybují maximálně v řádech desítek procent. U těchto poskytovatelů také nemusíte mít strach o půjčku požádat a sjednat si ji online.

5. Mít více úvěrů najednou? Ne ne, konsoliduji
Proč mít několik úvěrů, když je můžete sloučit do jednoho a splácet jen v jedné splátce? Konsolidace, tedy sloučení jednotlivých půjček, má jednu podstatnou výhodu – měsíčně budete splácet pouze jednu jedinou splátku v jeden den, můžete tak splácet méně a šetřit, navíc se můžete zbavit poplatků, které jste na původních půjčkách měli. Pokud máte půjčky od více společností, lze je v bance spojit do jedné, stačí jen přinést smlouvy těch úvěrů, které chcete sloučit.

Zdroj, foto: ČSOB a Era


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles