Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

6 + 1 tip jak zatočit s únavou

11. 12. 2019 | Péče o tělo
Poperte se s únavou, stresem a špatnou náladou.
Vstáváte ráno z postele, jak kdybyste místo spánku v noci uběhli maraton? Energie na vás mává z dálky a splín se na vás lepí, že by jeden brečel? Přečtěte si naše tipy, jak se poprat s tímto obdobím a navrátit tělu duševní i fyzickou pohodu.


1) SPRÁVNÁ ŽIVOTOSPRÁVA, VITAMÍNY, MINERÁLY

Celkový pocit pohody významně ovládá serotonin (hormon štěstí), který brání depresím, ovlivňuje emoce, paměť, bolest, spánek, ale i chuť k jídlu. Spousta lidí si nevědomky hladinu serotoninu ovlivňuje složením svého jídelníčku.

Právě na podzim a v zimě si většina z nás dopřává vydatná a sladká jídla, což je špatně! Strava patří mezi nejdůležitější faktory, jezte tedy pravidelně, zdravě a nezapomínejte na potraviny s obsahem vitaminu C (ovoce, zelenina), vitaminu B5(mléčné výrobky, slunečnicová semínka, kukuřice), železa (hrozinky, játra, špenát, červené druhy mas), ale samozřejmě také vápníku, draslíku, zinku, sodíku a dalších minerálů. Vitamíny můžete doplňovat i doplňky stravy.

jak zatočit s podzimní únavouJaké jsou nejvhodnější potraviny, které jíst na podzim?
Červená řepa, dýně, květák, špenát, citron, jablka, zázvor a z bylinek kopřiva a pampeliška.

2) PRAVIDELNÝ SPÁNEK
Zde hraje důležitou roli hormon melatonin. Změna délky dne a noci se projevuje v jeho rozdílné hladině. Melatonin aktivuje i imunitní systém, který je potřeba v odolávání proti nemocem. Hladinu melatoninu si zvyšujeme právě díky kvalitnímu spánku v naprosté tmě. Pokud patříte mezi ty, kteří usínají u zapnuté televize nebo s mobilem v ruce, pokuste se to změnit. Pokud nemůžete usnout, tak si vezměte do ruky knížku a čtěte si. Kvalitní spánek má obrovský vliv na to, abyste druhý den sršeli energií.

3) DENNÍ SVĚTLO A ČERSTVÝ VZDUCH
Přirozené denní světlo a čerstvý vzduch byly vždy osvědčeným receptem na řadu nemocí. Denní světlo má totiž nejen významné antibakteriální účinky, ale ovlivňuje náš metabolismus či psychické zdraví. Jednoznačně funguje, pokud vyrazíte ven a budete se snažit vstřebat i těch několik slabých slunečních paprsků, které se proderou skrz zataženou oblohu. Díky chůzi se v těle uvolňují endorfiny, což jsou hormony, které podporují dobrou a usměvavou náladu. Chůzí také prokrvujete a okysličujete mozek, což vede ke zlepšení paměti.

4) SPORT, AKTIVITA
Ani v chladnějších měsících nemusíte přestat se svým oblíbeným sportem. Pokud běháte, stačí se jen správně obléknout. Pohybová aktivita pomáhá našemu tělu i mysli. Nemusí z vás být profesionální sportovci a denně se nemusíte mučit v posilovně. Najděte si takový sport, který vás bude bavit a nesedřete se při něm z kůže. Může se jednat o jízdu na kole, jógu, plavání nebo skupinové sporty.

5) PITNÝ REŽIM

Pitný režim není důležitý jen v létě, ale po celý rok! Dostatečným a pravidelným pitným režimem detoxikujete organismus, získáte více energie, eliminujete bolesti hlavy, podpoříte odolnost imunitního systému a vaše pleť bude zdravější.

6) SAUNOVÁNÍ

Pokud hledáte účinnou prevenci proti nachlazení či chřipce, která mezi námi na podzim řádí, vsaďte na saunování. Kromě posílení imunity a detoxikace organismu totiž také zapracujete na stimulaci vegetativního nervového systému, který působí relaxačně, tudíž si pomůžete i od stresu a zkvalitníte si spánek.

7) LÁZEŇSKÉ A WELLNESS POBYTY
Do lázní už dávno nejezdí jen hosté trpící nějakým onemocněním. Stále více návštěvníků jezdí do wellness dopřát si odpočinek nejen pro tělo, ale i pro mysl. Na podzim se můžete kochat pohledem na barevnou krajinu z vyhřívaných bazénů nebo Whirlpoolu, dopřávat si nejrůznější druhy masáží, relaxovat ve wellness a vychutnávat si výtečné jídlo.

Zdroj, foto: Spa



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !