Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

6 rad, jak vybrat dobrý dětský batoh

19. 03. 2014 | Zajímavosti
Přemýšlíte už nad jarními či letními výlety s dětmi? S vlastním batůžkem, do kterého si mohou dát malou hračku, nebo i svačinu a pití, se budou těšit ještě více. Jen pečlivě vybírejte takový dětský batoh, který bude nejen hezký, ale taky se dětem bude dobře nosit a nepřivodí jim neblahé zdravotní následky.

1. Važte raději třikrát…


Dítě může bez negativních dopadů na zdraví nést maximálně 15 % své tělesné hmotnosti. Proto je důležité, aby těžký nebyl už samotný dětský batoh. Před výletem raději také vždy zkontrolujte, co si dítě do batůžku vložilo, a případnou nadbytečnou zátěž zredukujte.

2. Velikost rozhoduje


Při výběru dětského batohu je nejdůležitější vybrat jeho správnou velikost. Ta vychází z tělesných dispozic dítěte a batoh by neměl výškově ani stranově přesahovat jeho záda. U každého batohu najdete údaj o jeho vnitřním objemu v litrech, některé batohy lze rozepnutím zipů ještě zvětšit, v tom případě se uvádějí čísla dvě.

6 rad, jak vybrat dobrý dětský batoh3. Pozor na páteř!


Velmi důležité je také to, aby měl dětský batoh zádovou část tvarovanou s ohledem na anatomické zakřivení páteře. Dětská kostra se ještě vyvíjí a špatně tvarovaná zádová část batohu by mohla při dlouhodobém používání narušit správný vývoj páteře. Většina batohů od předních outdoorových a sportovních značek tento požadavek dnes už naštěstí naplňuje, pozor je však si třeba dát při nákupu levných batohů, například v  supermarketech. Tržnicím s levným zbožím s Asie se v tomto případě rozhodně vyhněte.

4. Nastavitelné popruhy


Aby mělo dítě na zádech batoh ve správné pozici, musí mít bezpodmínečně nastavitelné ramenní popruhy. Jen s nimi totiž můžete batoh přizpůsobit tomu, jak dítě roste (a že to může být rychle velmi aktuální otázka). Kvalitní batohy mají dnes rovněž bederní a hrudní popruhy, které jsou obzvlášť důležité u malých dětí ještě předškolního věku. Batoh pak dětem nebude sjíždět ze zad, bude bezpečně zafixovaný.

5. Jako malí velbloudi


Batohy s pitnými vaky jsou velkým trendem, a to nejen u batohů pro dospělé. Jde o batůžky, které v sobě mají zabudovaný rezervoár na nápoj, který se pije pomocí hadičky vyvedené na popruhy batohu. Dítě je tak zásobeno dostatečným množstvím tekutin (většinou 1,5l) i na delší výpravu, pití hadičkou je baví a oceníte je i na cyklovýletech, kdy dítě může pít bezpečně i za jízdy.

6. Vychytávkám se meze nekladou


Výrobci se dnes předhánějí zejména ve vychytávkách, které zpříjemní a usnadní používání batohu. Zaměřte se proto na řešení úložného prostoru: na dostatek menších kapes na roztřídění drobností, poutko na klíče apod. Další důležitou věcí, na kterou byste se při výběru batůžku měli zaměřit, jsou reflexní prvky zvyšující viditelnost dítěte a tím také jeho bezpečnost při pohybu po silnicích. V případě deště oceníte integrovanou pláštěnku na batoh, která zamezí namočení jeho obsahu. Některé batohy jsou dnes vybaveny plastovými svačinovými boxy, které chrání jídlo před rozmačkáním či vysypáním.

Zdroj, foto: Skibi.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Velmi dobré rady
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles