Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

7 důvodů, proč byste měla změnit práci a jít do IT

17. 07. 2020 | Finance
-Komerční sdělení-

Nikdy není pozdě změnit kariéru a zkusit něco nového. Naštěstí časy, kdy ženy patřily jen do humanitních oborů, jsou dávno pryč. Přesto v některých odvětvích je jich minimum. Třeba v IT tvoří sotva desetinu odborníků. Nicméně, pokud máte dámy kuráž, tak to zkuste. Firmy vás tu budou vítat s otevřenou náručí a ocení vás. Váháte? Pak pro vás máme sedm důvodů, které vás přesvědčí, že počítače jsou skvělá volba.

    1. Nejvyšší platy napříč obory


Jak už to tak bývá, peníze jsou vždycky až na prvním místě. Takže pokud každý měsíc smutně hledíte na výplatní pásku, v IT se vám bude líbit. Právě tento obor se může chlubit jedněmi z nejvyšších platů. Průměrný je zde 56,8 tisíce korun. Přitom nováčci obvykle berou kolem 37 tisíc a zkušenější experti nemají problém si říct na pohovoru o „K+K“, tedy kilo a káru. K tomu je potřeba dodat, že k platu patří také široká škála benefitů.

Green Fox Accademy    2. Jistá budoucnost


Další, co mluví ve prospěch IT, je budoucnost. Zatímco mnoho jiných pozic v důsledku digitalizace a automatizace zanikne, význam počítačů poroste. Ten, kdo je bude umět ovládat, udrží krok s dobou. Podle odborníků bude za nedlouho vyžadovat znalost počítačů 9 z 10 profesí. Takže čím dřív na ně přesedláte, tím lépe. Zkrátka bez programování to v budoucnu nepůjde. Bude to stejně nutná dovednost jako psaní či čtení napříč obory.

    3. Flexibilní úvazky a home office


To, co je snem mnohých žen a zvláště maminek, je v IT běžnou praxí. Flexibilní úvazky a home office patří mezi benefity, které jsou zde samozřejmostí. Zaměstnavatelé jsou zvyklí si své lidi hýčkat a proto jim vycházejí maximálně vstříc. Pracovat se dá totiž odkudkoliv a technologičtí lídři si toho jsou dobře vědomi. Takže skloubení práce a péče o rodinu je zde mnohem snazší.

    4. Jde to i bez vysoké školy


Zaujalo vás to, ale bojíte se, že váš profesní život už nabral jiný směr? Změnu můžete udělat kdykoliv. Navíc většina profesí v IT nevyžaduje diplom z univerzity. Ani nemusíte být Steve Jobs. V oboru chybí jen v Česku na 30 tisíc odborníků. V EU je to pak milion. Firmy jsou proto ochotné dát šanci i nadšeným nováčkům. Jste-li motivovaná, odhodlaná a ochotná učit se, s největší pravděpodobností uspějete.

    5. Programování je jako učení se cizích jazyků


Jestli jste na základní a střední škole bojovala s matematikou, fyzikou a výpočetní technikou, nemusí to automaticky znamenat, že pro kódování a IT nemáte vlohy. Jde o nalezení správného stylu výuky a také pohledu na věc. Programovat se může naučit každý. Šly vám cizí jazyky? Ano?! Pak není co řešit. S kódováním je to stejné. Musíte se naučit základy konkrétního jazyka a pak už to jde samo. Navíc zde uplatníte svou kreativitu a také logiku. Než tento obor zavrhnete kvůli předsudkům okolí či svým vlastním, zkuste si ho. Existuje celá řada workshopů či kurzů zdarma, které vám můžou změnit pohled na svět.

    6. Změna profese za semestr a z domova


Nespornou výhodou je také to, že rekvalifikovat se do IT můžete i z pohodlí a bezpečí vašeho domova. Stačit vám bude 4,5 měsíce. Navíc pokud si zvolíte kurz pro junior programátory, který pořádá Green Fox Academy, získáte 100% garanci umístění. V tomto případě budete mít záruku, že vám zajistí práci v oboru nebo vám vrátí školné. Naučí vás tedy nejen programovat, ale rovnou vám najdou i místo v dobré firmě. Přitom školné můžete doplatit až po nástupu do práce.

    7. Kolegové vás budou hýčkat


Je pravda, že aktuálně je žen v IT minimum. Ale to je pro vás velká výhoda. Mnohé firmy totiž marně shánějí programátorky, aby vyhověly svým interním předpisům o různorodém kolektivu. Šanci, že vás přijmou, tak máte vyšší. Stanete se takovým bájným jednorožcem, které málokdo viděl, ale všichni o něm mluví. Přece jen z programátorů tvoří dámy jen tři procenta. Takže všichni mužští kolegové budou patřičně hrdí na to, že oni tu téměř mýtickou bytost mají mezi sebou a spatřili ji naživo. A to je přece výzva dámy, abyste se jí staly i vy! 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle