Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

7 důvodů, proč jsou hliníková okna nejlepší na trhu

30. 06. 2016 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Hliníková okna jsou v současnosti ta nejkvalitnější okna, která můžete pořídit. Není se čemu divit. Hliník je totiž výjimečný materiál, díky kterému mají okna několik skvělých vlastností.  Podívejte se, v čem konkrétně vynikají.

1. Hliníkové profily jsou odolné, nehořlavé a vydrží věky


Když je řeč o hliníkových oknech, mluví se ve skutečnosti o hliníkových profilech neboli okenních rámech. Jsou nehořlavé, pevné a nekroutí se. Navíc jsou vysoce odolné vůči mechanickému poškození, proto je pro zloděje obtížné okna vypáčit.
V porovnání se špičkovými plastovými okny mají ta hliníková sice o trochu horší tepelně izolační vlastnosti, ale zase vydrží roky bez známek opotřebení. Když si je pořídíte, nejspíš budou sloužit ještě vašim vnoučatům a pravnoučatům.

2. Hliníková okna nepodléhají povětrnostním vlivům ani slunci


hliníková oknaVenku se můžou ženit všichni čerti, ale s hliníkovými okny to ani nehne. Jsou totiž vysoce odolná vůči povětrnostním vlivům. Nepřijde si na ně ani slunce. Pod palbou slunečních paprsků bledne kdejaký materiál, ale hliníkové profily mají stále stejnou barvu.

3. Rámy jsou lehké a štíhlé


Okenní rámy z hliníku jsou lehké a štíhlé, takže se snadněji montují. Nízká hmotnost rámů šetří nejen svaly montážních techniků, ale i stavební konstrukci. Hliník se při výrobě také velmi dobře tvaruje. Okna mohou mít kruhový nebo obloukový tvar a dají se různě dělit.

4. Okna z hliníku pustí do pokoje více světla


Díky tenčím rámům se do místnosti dostane mnohem více světla, než je tomu třeba u oken plastových. Jejich rámy jsou totiž bytelnější a skleněná výplň menší.
Hliníkové profily vynikají také úžasnou nosností. Pokud toužíte po velké prosklené stěně nebo obřím okně, vyberte si hliníkové rámy. I přes svou štíhlost unesou větší váhu než plast a dřevo, takže z nich výrobce vyrobí i okna atypických rozměrů.

5. Bílé, šedé, stříbrné i v dekoru dřeva – barevná škála profilů je pestráHliníková okna - profil


Když se řekne hliník, nejspíš se vám vybaví jeho klasická stříbrná barva. Okenní rámy z hliníku ale mohou mít jakoukoli barvu ze vzorníku RAL, a to včetně barev metalických. Barva se na hliník nanáší ve formě trvanlivého práškového lakování nebo pomocí laminovacích fólií. Problém není ani dekor dřeva.

6. Hliníková okna nemusíte lakovat ani natírat


Na rozdíl od dřevěných oken ta hliníková nevyžadují žádnou zvláštní péči. Stačí, když rámy čas od času přetřete měkkým hadrem namočeným v mýdlové vodě. Zevrubnou kontrolu provádějte jednou ročně, zkontrolujte promazání olejem, těsnění a funkčnost kování. Pravidelnou kontrolou prodloužíte už tak dlouhou životnost oken.

7. Hliník je recyklovatelný – odlehčíte přírodě


Až okna přece jenom doslouží, nemusíte mít černé svědomí. Jsou plně recyklovatelná. Jejich správnou likvidací nezatížíte životní prostředí.

Když jsou hliníková okna tak dobrá, proč dávají lidé přednost plastu?


Dobrá otázka! Důvod je prostý – vyšší cena. Zpracování hliníku je náročné, a tak jsou hliníková okna dražší než okna z plastu nebo dřeva. Nezapomínejte ale na to, že mají delší životnost a výše zmíněné výhody. Z dlouhodobého hlediska jsou proto dobrou investicí.

S hliníkovými okny se nejčastěji setkáte v kancelářských budovách


Svět oken
Jedinečné vlastnosti hliníkových profilů a jejich vyšší cena z nich dělají luxusní stavební prvek, který si skvěle rozumí s moderní architekturou. Běžně je najdete v prosklených administrativních budovách nebo v rodinných domech, které jako by vypadly z katalogu o moderním bydlení.  U běžných rodinných domů nebo bytů na hliníková okna moc nenarazíte. Ale kdo ví, třeba budoucí rozvoj technologií zlevní výrobu profilů a tato okna se začnou využívat hojněji.


Výhody hliníkových oken:

  • Odolnost a pevnost
  • Dlouhá životnost
  • Více světla
  • Nízká hmotnost
  • Snadná údržba
  • Široká nabídka barev
  • Recyklovatelný materiál

Nevýhody hliníkových oken:


  • Vyšší pořizovací cena
  • Horší tepelně izolační vlastnosti

Autor: Svět oken, s.r.o.
český výrobce oken a dveří


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 7 důvodů, proč jsou hliníková okna nejlepší na trhu:

7 důvodů, proč jsou hliníková okna nejlepší na trhu
7 důvodů, proč jsou hliníková okna nejlepší na trhu
7 důvodů, proč jsou hliníková okna nejlepší na trhu
7 důvodů, proč jsou hliníková okna nejlepší na trhu
7 důvodů, proč jsou hliníková okna nejlepší na trhu
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles