Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

7 jednoduchých tipů jak na kruhy pod očima

14. 08. 2019 | Krása
-Komerční sdělení-

Snad všechny ženy to známe. Ať už je nám dvacet nebo padesát vždy v nejméně vhodné situaci se objeví – temně černé, promodralé kruhy pod očima. Stačí první pohled ráno do zrcadla a hned se hrozíme: „Copak jsem se dnes dost nevyspala? Co to mám zase pod očima?“ Jak se těchto nevítaných ozdob očí zbavit a co je vlastně způsobuje?



Co jsou to kruhy pod očima


Jemná kůže pod očima je intenzivně protkaná cévami a je jednou z nejcitlivějších částí pokožky na těle. Je velmi jemná a proto i průhledá. A díky tomu, že se zde potkávají cévy krevního i lymfatického řečiště je možné, že pokud se z nějakého důvodu rozšíří mohou způsobit i tmavé skvrny pod očima. Stejně bude vypadat, pokud se vám v této oblasti hromadí voda nebo tuk. Pokud tedy spoléháte jen na vydatný spánek, nemusíte si zaručit i to, že se váčky a černé kruhy pod očima neobjeví. Ještě než ale uděláme jakýkoliv verdikt nad příčinami, zamyslete se nad svou stravou, dědičnými faktory, stresem, ale i nad dlouhodobými nemocemi či zaneseným organismem díky lékům, vysokému příjmu alkoholu a podobně.

Značí tmavé kruhy i zdravotní problém?

kruhy pod očima

Černé kruhy pod očima nejsou jen vizuálním a kosmetickým neduhem, ale většinou značí nějakou vnitřní nerovnováhu nebo nemoc, které mají na organismus i další negativní vlivy.

Nejčastěji jde o poruchy mízního a cévního řečiště, chudokrevnost, hormonální nerovnováhu, jaterní či žaludeční problémy, ale také alergie, nebo jen výrazné a geneticky dané nadočnicové oblouky, které přidávají očím více stínu.


Proč mám kruhy pod očima zrovna já?Jak na kruhy pod očima?


  • Nejste zrovna odrazem zdravého životního stylu a rytmu. Zapomenete se občas na večírcích, pijete často alkohol, cigareta je součástí každého vašeho dne a chodíte pozdě spát, nebo dlouho do noci pracujete. Denně na vás útočí množství stresorů a situací, kde se perete s psychickým vypětím a náročnými pracovními úkoly. Díky tomu, že celý den sedíte se vaše tělo neprokrvuje, jak má.
  • Neumíte se u jídla zastavit, saháte často po smaženém, tučném a těžkém jídle. Bez masa si už den dokážete jen těžko představit. Hodně solíte a s velkým množstvím minerálů zatěžujete ledviny, trávení a samotnou cirkulaci v cévním i lymfatickém systému. K tomu všemu málo pijete a tři a více káv za den pro vás není jen záchranná brzda při únavě.
  • Bydlíte ve městě a čas strávený ve škodlivém a znečištěném ovzduší doplňujete ještě o pobyt v zakouřené místnosti. Vaše játra a žlučník v těchto případech zvoní na poplach a vaky pod očima jsou důkazem, že škodliviny nezvládají odbourávat.
  • Potýkáte se chronicky se sennou rýmou a mnutí očí je pro vás nezbytná ochranná reakce proti svědění. Pak i tření vašim očím neprospívá.
  • Pracujete celý den před monitorem, nebo řídíte. Doma pak automaticky zasednete k televizi a vaše oči poutá i displej telefonu. Nenecháte své oči v klidu odpočívat a to se na nich odráží.
  • Ať už jste uprostřed menopauzy, šestinedělí, berete antikoncepci nebo procházíte hormonální terapií, vaše hormony si dělají co chtějí. i to může mít vliv na svěžest vašich očí a i na vznik melasmy (typu hyperpigmentace, který se objevuje většinou u těhotných žen)
  • Trpíte onemocněním spjatým se štítnou žlázou, ledvinami, játry nebo lymfatickým systémem? Tyto orgány se podílí přímo na čištění organismu a jejich onemocnění způsobují obecně rychlejší stárnutí pleti či promodralé, zažloutlé a načervenalé kruhy pod očima.
  • Všichni nejbližší příbuzní mají také kruhy pod očima a vy nejste kvůli té bestii genetice výjimka.
https://www.benu.cz/dermokosmetika

7 způsobů, jak se zbavit kruhů pod očima


  1. Na trhu existuje spousta kosmetických přípravků, které zvládnou zesvětlit i silně pigmentovanou pokožku tváře a to z jakéhokoliv důvodu. Pleť hydratují, prosvětlují a pomáhají při zmírnění tvorby vrásek. Nejlepší krémy s efektem zesvětlení očního okolí hledejte mezi značkami Syncare, Kawar, Eucerin Antipigment, Esthederm a Fytofontana.
  2. Porozhlédněte se po krémech obsahujících kofein. V nich často nechybí ani aha kyseliny, vitamíny, koenzym Q10 a další blahodárné složky. Perfektním pomocníkem s kofeinem je i Vichy Liftactiv oční pro ženy po čtyřicítce a Vichy Slow Age oční, který dobře poslouží i mladším ženám. Napětí v okolí očí a rozjasnění vám přinese i krém Esthederm Excellage Eye Care.
  3. Nezapomeňte i na vyživení zevnitř. k tomu dobře poslouží doplňky stravy ve formě vitamínů a minerálů. Ke zpevnění pleti a cévek je nezbytný vitamín C s rutinem, který zdaleka nepomáhá jen vaší obranyschopnosti.
  4. Zvažte obohacení stravy o kolagen a elastin, které působí blahodárně na obnovu a vypnutí pleti. Ale zapomeňte na nevábné chrupavky zvířat či přeslazené gumové medvídky a raději zvolte cestu kvalitních potravinových doplňků jako je Inca Collagen, Marine Kolagen Drink Biomedica či DermoCollagen ProVenus.
  5. Věnujte se pečlivě a pravidelně své pleti. Biorytmus je totiž důležitý i pro pleť – včetně šetrného odličování a následné hydratace. Nebojte se sáhnout po kvalitnější dermokosmetice, která vám zajistí péči bez zbytečného štípání a vyrážek.
  6. Snižte svou dávku kávy a černého čaje na minimum a nepřekračujte doporučené množství soli na den. Dopřejte každodenně tělu ideálně 3 litry vody.
  7. Pokud vám nezabírá ani kombinace všech zmíněných bodů zvažte návštěvu lékaře a řešení možná i jiného, s kruhy pod očima spjatého, onemocnění. Pokud potřebujete řešit kruhy rychle a s okamžitým účinkem, vyzkoušejte přípravek Remescar s technologií EYESYL.

Babské rady nad zlato

I naše babičky řešily takové problémy jako jsou kruhy pod očima. A hledaly tak dlouho, až přišly na několik osvědčených postupů a triků, které si s jejich potížemi poradily.

Jak na kruhy pod očima

Vyzkoušejte péči o oční okolí podle babiček pomocí:

  • plátku brambory, kterou necháte působit 10 minut
  • vychlazeného použitého sáčku černého nebo zeleného čaje
  • plátku okurky, který necháte působit 10 minut
  • masáže mandlovým olejem
  • použití růžové vody z vyluhovaných plátků růže
  • ledové vody či kostkami ledu
  • nanášením mandlového olej




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moc děkuji za zajímavý článek.Budu se řídit radami odborníků.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles