Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

7 nejlepších míst pro líbánky

4. 10. 2017 | Svatba
Září, květen a červen jsou měsíce svateb. A kam vyrážíte nyní v sychravém podzimu na líbánky vy? Dáváte přednost luxusu, romantice evropských měst nebo tropickému ráji exotických ostrovů? Připravili jsme pro vás výběr těch nejžádanějších lokalit, které jsou pro líbánky jako stvořené. A co víc, v mnoha z nich turistická sezona teprve začíná, takže vás čeká nejen odpočinek pod azurovou oblohou, sargasové moře a alabastrové pláže, ale také spousta zážitků!

Thajsko

V thajském království se budete cítit jako ve skutečné pohádce. Nejen, že se tu budete královsky bavit a během vyhlášených thajských masáží o vás také bude královsky postaráno, ale nenecháte tam veškeré své úspory. Až na letenky totiž Thajsko stále ještě platí za relativně levnou destinaci, kde se dá velmi dobře najíst, ubytovat i pocestovat. Země je to velmi bezpečná, proto je ideální především pro mladé páry, které si chtějí užít tak trochu ode všeho a vyrazit na vlastní pěst. Návštěvu Bangkoku si naplánujte buď hned po příletu nebo při odletu, protože právě na místní mezinárodní letiště s největší pravděpodobností zamíříte. Hotel rozhodně vybírejte s klimatizací a bazénem, protože centrem města protéká jen ne příliš čistá řeka. Bangkok je, zejména večer v okolí centrální Khaosan road, jedním velkým party městem, kde se tančí a pije přímo na ulicích! Pokud se naopak toužíte ruchu velkoměsta vyhnout, vydejte se na některý z exotických ostrovů jako Ranong, Phuket, Krabi v západní části nebo Ko Samet či Koh Chang ve východní části, které jsou zároveň přírodními rezervacemi.

DubajDubaj

Chcete zakusit vůni Orientu, ale bojíte se cest na Blízký a Střední východ, volte Dubaj, která, společně s Izraelem, Iránem a Katarem patří, překvapivě, mezi nejbezpečnější destinace světa! Město je to velmi kosmopolitní a k turistům nečekaně tolerantní i přesto, že zde platí přísné arabské zákony, díky kterým je zde však naprosto minimální kriminalita. Dubaj je především městem světových nej a luxusu. Narazíte zde na nejvyšší budovu světa, největší nákupní centrum nebo nejdelší vlakový systém na světě. S partnerem rozhodně nevynechejte návštěvu jedněch z nejluxusnějších lázní Blízkého východu – ShuiQi Spa & Fitness nebo vyhlášené restaurace Ossiano, jejíž zdi tvoří úchvatné mořské akvárium, které je unikátní také tím, že nabízí potápění ve dvou – zážitek, který si rozhodně nesmíte nechat ujít! Návštěva Dubaje uchvátila řadu českých osobností, včetně Simony Krainové nebo Petry Němcové.

Paříž

Kde jinde požádat svoji vyvolenou o ruku než v Paříži, městě zásnub, svateb i líbánek v jednom. Zatímco do Benátek se obvykle jezdí na romantické dovolené, Paříž je přímým centrem dění! Řada slavných párů se zasnoubila na Eiffelově věži nebo u baziliky Sacré-Coeur na vrcholku kopce Montmartre. Francouzská, stejně jako italská kuchyně, je ideální pro gurmány, kteří milují dobré jídlo, víno a starou dobrou klasiku. Během podzimu, kdy listí hraje všemi barvami, je Paříž neuvěřitelně kouzelná, pro líbánky přímo stvořená.

Benátky

Město na severu Itálie je, společně s Paříží, jedna ze dvou nejromantičtějších evropských destinací, kam zamilované páry s oblibou jezdí nejen na líbánky, ale především prodloužené víkendy. Spojení italské kuchyně, výtvarného umění, večerní projížďky na gondole pod proslulým Mostem vzdechů a návštěvy zdejší opery, je ideální kombinací pro ty, kteří milují historii, podzim, moře a neradi tráví hodiny v letadle. Posezení u sklenky vína na vyhřívané předzahrádce některé z restaurací na náměstí svatého Marka, bude nepopsatelným zážitkem!

Maledivy

Toto souostroví v Indickém oceánu je vyhlášeným cílem mnoha zamilovaných párů, které sem létají nejen na líbánky, ale především užívat romantické, nikým nerušené dovolené. Souostroví má totiž jedno jediné město, zbytek jsou drobné osídlené ostrůvky, jejichž obyvatelé by se dali počítat na desítky. Noční kluby, bary ani jiné kulturní vyžití zde však nenajdete. Zvláštností je také místní přistávací runway, která je v podstatě jedním menším ostrůvkem, na který se však nevejde žádná další stavba. Kdyby měla být runway umístěna v hlavním městě – Male, pokrývala by jeho významnou část a nevešly by sem jiné důležité budovy. Ubytování na Maledivách zajišťují malé plážové bungalovy nebo dřevěné chýše umístěné pomocí pilířů nad hladinou vody. Sníte-li o pobytu na opuštěném ostrově, s trochou nadsázky jsou Maledivy doslova rájem na zemi, a pokud jste milovníky šnorchlování, opalování, romantických večeří, klidu a pohody, zamiřte právě sem!

Samoa

Na rozdíl od Malediv, které se nacházejí v tropickém podnebném pásu, Samou ovládají subtropy a střídá se zde období dešťů. Vzduch je zde podobně, jako v Thajsku a Dubaji, poněkud vlhčí, a zatímco na Maledivách jsou převážně exotické palmy, krajinu Samoi pokrývají části s hustým deštným pralesem. Můžete zde také narazit na opravdové domorodce, což se na muslimských Maledivách jen tak nepřihodí. Hledáte-li zážitek ve stylu Hawaie, ale ne tak komerční a láká-li vás představa dovolené u protinožců, pak se vydejte do tohoto kouzelného ostrovního státu. Samoánci jsou navíc neuvěřitelně pohostinní a přátelští, jen ubytování v místních chýších, zvaných fale je trošku risk, protože jsou zpravidla otevřené, a tak je nutné si dávat pozor na věci. Velkým zážitkem je koupání, v beze sporu, nejkrásnějším přírodním bazénu planety - To Sua. Jedná se o 30 metrů hlubokou jámu vzniklou sopečnou činností s naprosto křišťálovou vodou, která patří k nepsaným divům světa.


Mauricius

Tento ostrovní stát vulkanického původu je vyhledávaným místem pro svatby. Obřad na pláži při západu slunce spojený se svatební cestou je ideální volbou pro páry, které chtějí uniknout předsvatebnímu shonu. Mauricius je zároveň kompromisem pro ty, kterým imponuje exotické a ničím nerušené zázemí Samoi či Malediv, ale zároveň si chtějí dopřát trochu zábavy a kulturního vyžití. Najdete zde muzeum Mahébourgu, které mapuje historii ostrova, a nebo rozsáhlou botanickou zahradu Sir Seewoosagur Ramgoolam a množství nádherně zrekonstruovaných historických domů jako La Réduit nebo Eureka. Mauricius proslul především díky svým nejslavnějším poštovním známkám Modrý a Červený Mauricius z dob, kdy byl ostrov britskou kolonií. Paradoxem je, že na ostrově známky nenajdete. V roce 2016 je totiž zakoupil neznámý český investor, jehož identita je přísně utajována.


Zdroj, foto: Atlantis The Palm


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !