Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

7 tipů, jak vybírat školákům psací potřeby

22. 08. 2017 | Zajímavosti
Jaké školní pomůcky dítěti pořídit a jak je vybírat? Pojďte si projít pár základních typů, podle čeho pomůcky pořizovat, aby dětem vydržely a byly pro ně vhodné.

Pravidlo 1: Psaní je zábava


Jak to zařídit, aby děti psaní bavilo a těšily se na něj? Třeba pomocí krásných psacích potřeb, které děti ke psaní nalákají. Jejich správný výběr, nejlépe společně s dítětem, tak může vést k tomu, že si tuto činnost opravdu oblíbí, což se projeví i na jejich školních výsledcích. A hlavně na radosti ze psaní samotného. Navíc, co si dítě zamiluje, to neztratí.

Pravidlo 2: Nekvalitní nepřežije


Pro děti jsou vhodné odolné pomůcky, které vydrží i hrubší zacházení, protože jejich životnost budou denně testovat. Například u pastelek je kvalita naprostá nutnost. Ty laciné totiž mívají tak málo pigmentu, že skoro nekreslí (nebo nemalují) a děti pak mají o to větší tendenci na ně tlačit, čímž si kazí držení pastelky a k tomu lámou tuhy. Ideální je volit ty, které jsou přímo přizpůsobené malým dětem.

Pravidlo 3: Nakupujte ergonomicky


Většina kvalitních výrobců nabízí psací potřeby v ergonomické variantě. Ergonomické tužky a pastelky jsou trojhranné, aby se lépe držely, pera a zvýrazňovače jsou ze speciální měkké pryže, která se tvaru ruky přizpůsobí. Větším dětem můžete pořídit i ergonomickou mikrotužku. Je přímo určena začátečníkům, její silná tuha je odolná vůči vyššímu tlaku. Ergonomická oblast úchopu zajišťuje každému prstu ideální pozici držení, její měkký povrch pak brání únavě při psaní a otlakům prstů. A navíc, speciální trojhranný tvar tužky také zabraňuje kutálení a následnému pádu ze stolu. Ve stejném designu můžete pořídit i roller.

Pravidlo 4: Berme ohled na leváky


Pro leváky už se dávno nevyrábějí jen nůžky. (I když “jen” - co by leváci mezi námi za takové nůžky dali…) Dnes seženete s variantou pro leváky skoro každou psací potřebu. Nebo alespoň ty, u kterých je to potřeba, a které pocházejí od kvalitního výrobce.


Pravidlo 6: Předem určitě nekupujte


Děti dostávají před začátkem školního roku od školy jasný seznam s přehledem toho, co budou letos potřebovat. Proto nemá cenu kupovat třeba sešity předem. Na prvním stupni se v každé třídě používají sešity s jinou velikostí linek, prvňáček bude mít širší linky než třeťák. U prvňáčků škola určuje také druh psacích potřeb. Na začátku to bývá tužka, postupně se přechází na plnicí bombičková nebo kuličková pera.

Pravidlo 7: S plnicím perem se píše krásně


Pokud je vaše dítě na plnicí inkoustové pero dost staré, pořiďte mu určitě nějaké kvalitní a ano, ergonomické. Psaní perem nepatří k těm nejsnazším, děti se však musí více snažit a naučí se tak psát pečlivěji - a krásně.


A jeden tip na závěr:

Drobné nezbytnosti jako ořezávátko nebo gumu pořiďte klidně víckrát. Je normální, že děti drobnosti ztrácí, i frekvence jedna nová guma týdně je běžná. Je lepší založit si doma poličku s psacími potřebami a pomůckami, než řešit v neděli v půl desáté, že váš páťáček zase ztratil kružítko a zítra se píše písemka z geometrie.


Zdroj, foto: penShop.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !