Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

7 triků pro dokonalý make-up i v horkém dni

22. 08. 2018 | Krása
Během horkých letních dnů spoustu žen odkládá make-up do šuplíku. Co když se ale chystáte na důležitou schůzku, rande během tropické noci nebo se zkrátka bez make-upu neobejdete, ani když se teploty blíží ke čtyřicítce? Máme pro vás několik tipů, jak svému malému uměleckému dílu prodloužit výdrž tak, abyste na konci dne nevypadala jako rozteklá vosková figurína!

Podkladové báze

Krok číslo jedna by měla být podkladová báze. Existuje mnoho druhů – rozjasňující, korekční nebo vyhlazující. Všechny ale mají za úkol udržet make-up na vaší tváři co nejdéle a vytvořit až „photoshopový“ efekt dokonalé pleti. Dávejte si však pozor na silikonové báze, které při dlouhodobém používání mohou ucpávat póry.

7 triků pro dokonalý make-up i v horkém dniNanášejte make-up správně

Pokud nemáte velmi suchou pleť, je pro horké dny lepší zvolit matnější make-up. Víte, že i technika nanášení může rozhodnout o délce výdrže? Make-up na pleť nenatírejte, ale jemně vklepávejte pomocí houbičky, prstů nebo hustého štětce. Po nanesení ještě obličej jemně „poťupejte“ rukama, jejich teplo pomůže make-upu se vpít do pleti.

Pudrujte

Ať sypký nebo kompaktní, pudr zastává v líčící rutině hned několik rolí – vyhlazuje povrch pleti, sjednocuje její tón, zmatňuje a hlavně uzamyká make-up. Pokud chcete své líčení ultra odolné, vyzkoušejte trik make-up artistů zvaný „baking“. Sypký pudr ve vrstvě naneste na T-zónu, nechte několik minut působit, aby pohltil veškerý maz z pleti, a jemným štětcem jej potom oprašte.

Fixujte

Skvělá vychytávka nejen do letních dní. Jemný sprej osvěží pleť a zafixuje make-up. Pokud máte problém s tím, že pudr a make-up je na vás zkrátka vidět, právě fixační sprej se postará o jejich dokonalé splynutí s texturou pleti.

Řasenka na správném místě

Voděodolná řasenka je v létě základ, přežije bazén, pot i rozprašovač s vodou. Najít tu pravou může chvíli trvat, ale rozhodně nehledejte tu z loňska, která vám leží v toaletním stolku. Jako každou řasenku, i tu voděodolnou je třeba vyměnit po třech měsících. Pokud se vám pod brýlemi obtiskuje na spodní víčko, zkuste ji jemně poprášit pudrem.

Neslíbatelná rtěnka

Pokud nechcete po každém usrknutí z drinku kontrolovat, zda nemáte rtěnku až na nose, budete milovat tekuté matné rtěnky. Po nanesení zaschnou a drží až do druhého dne ráno. Jestliže preferujete krémovou rtěnku, naneste pod ni na celé rty konturovací tužku ve stejném odstínu.

Poslední záchrana

Pokud cítíte, že se make-up roztéká, rozhodně se jej nesnažte zachránit dalším vrstvením produktů, hlavně pudru. Jediné, čeho dostáhnete budou nevzhledné mapy na obličeji nebo drolící se žmolky. Do kabelky si připravte matující papírky, které v průběhu dne můžete použít k odstranění lesku například na čele.

Zdroj, foto: Mii



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
na noc dávám gelovou vyživující masku a po jejím umytí mám celý den pleť vyživenou i bez nalíčení krémem
Obrázek uživatelky
profil
v létě se nelíčím
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles