Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

7 věcí, které musíte udělat po svatbě

10. 09. 2015 | Svatba
Plánovali jste váš svatební den dlouhou dobu dopředu, hlídali jste každý detail, aby bylo vše perfektní, a nakonec si svatební den skvěle užili? Super! Ale pozor, tím zdaleka organizace týkající se vašeho nového svazku nekončí. Protože jste ale nejspíš unavení a máte myšlenky stále jinde, připravili jsme pro vás pár tipů a rad, na co byste po svatbě rozhodně neměli zapomínat, abyste na společnou cestu životem vyrazili opravdu „pravou“ nohou.

Dárky, kam se podíváš

Vzpomínáte, kdy jste naposledy dostali tolik dárků, jako právě na svatbě? Jistě to bylo již hodně dávno, vy jste s největší pravděpodobností zrovna stáli u vánočního stromečku a „Ježíškovi“ nadšeně děkovali za parádní auto nebo panenku. Poděkování je na místě i v tomto případě. Nemusíte zrovna každému posílat vlastnoručně psaný dopis, ale krátký telefonát nebo e-mail o tom, že jste dar dostali a že za něj děkujete, je přinejmenším slušnost.

Pořádek dělá přátele

I když byste určitě ještě nějakou dobu chtěla mít „své“ svatební šaty u sebe a třeba je jenom po očku pozorovala, s jejich navrácením rozhodně neotálejte už jen kvůli tomu, že se vám to může pořádně prodražit. Stejně se zdánlivými maličkostmi, jako je vrácení broušené vázy na svatební kytici nebo stojanu na svatební cup-cakes, byste neměla čekat na dobu „až půjdu někdy kolem.“ Když nic jiného, rozhodně si tím o vás lidé nevybudují dobrý dojem.

7 věcí, které musíte udělat po svatbě

Nebojte se -  úřad není vězení!

I když jde pouze o nepatrné nahrazení jednoho slůvka ve vašich dokladech a vy máte proto pocit, že by změna neměla trvat delší dobu, než kterou při obřadu trvalo vyslovení onoho „ANO“, budete si muset připravit času o trochu víc. Nicméně, i když o výměně dokladů a několikadenních frontách na úřadech koluje nepřeberné množství děsivých historek, nemáte se opravdu čeho bát. Navíc, spoustu formulářů lze v dnešní době stáhnout z internetu a vyplnit předem v klidu domova.

Vyrovnejte účty

Kadeřnice, květiny, kapela, hostina nebo svatební šaty jistě nebyly zadarmo. Jen co opadne prvotní opojení ze svatby a vy vstřebáte první pocity z toho, že už jste manželé, nezapomeňte vyrovnat účty se všemi, kteří se nějakým způsobem na vašem svatebním dni podíleli. Nezapomínejte, že ani menší částky se samy nezaplatí. Navštivte proto kamarádku, která vám pekla svatební dort nebo kosmetičku, která přispěla k tomu, abyste byla ta nejkrásnější nevěsta.   

Zvažte, jak budete nakládat s penězi

Svatba, jak už jste určitě zjistili, nebyla levnou záležitostí, a pokud jste navíc na její financování byli sami, jistě to byl nemalý zásah do vašeho rozpočtu. Pokud vás přesto v nejbližší době čeká nějaká větší investice, snažte se již uvažovat jako manželé a porozhlédněte se, jak a kde byste mohli společně ušetřit. Pokud nemáte vlastní úspory a chystáte se rekonstruovat nebo investovat do koupě domu či auta, některé společnosti vám jako novomanželům nabídnou výhodnější podmínky úvěru. Jde o tzv. novomanželskou půjčku, díky které dosáhnete ve dvou na nižší úrok a můžete si společně půjčit více peněz.

I zdánlivé maličkosti je dobré udělat co nejdřív

Ať už se vám změna jména na zvonku, zařazení fotek do svatebního alba nebo jen uložení svatebních přání na památku může zdát jako něco, co hravě vyřídíte během několika málo minut v mezičase mnohem důležitějších činností, věřte, že nevyřídíte. Neodkládejte proto tyto zdánlivé maličkosti na později, protože je časem přestanete vnímat a nikdy se k nim nevrátíte. Což by byla škoda a později by vás to mohlo mrzet.  

Zasloužený odpočinek

Po maratonu plánování, kolotoči příprav a jistě náročném svatebním dni nezapomínejte ani na odpočinek. Pokud vám to práce a časové možnosti dovolí, snažte se co nejdřív vyrazit na svatební cestu – a je v podstatě jedno kam a na jak dlouho. Pokud se ovšem chystáte někam do zahraničí, nezapomeňte zkontrolovat platnost pasu, protože s občankou, která má ustřižený roh, vás do letadla určitě nepustí.  

Zdroj, foto: Cofidis


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dobré radySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles