Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

7 základních kroků k úspěšnému začátku kojení

5. 03. 2016 | Kojení
-Komerční sdělení-

Každá nastávají maminka chce své miminko kojit. Bohužel to často z různých důvodů není možné. Ale dobrá zpráva je, že se spoustě problémů se dá vyhnout nebo je velmi snadno vyřešit. Připravili jsme pro vás seznam nejčastějších problémů i s řešením. Informujte se a kojení vašeho miminka nebude problém.

1. Dostatečně se informujte

Kojení se buď u ženy rozběhne samo do sebe a bez problémů nebo se při něm objeví komplikace, který mohou ovlivnit miminko, ale také maminku. je to velmi důležité se informovat a vědět, na co si při kojení dávat pozor, jaké je správné sání a jak často miminko kojit. To vše je dobré vědět, ještě před porodem.

polštáře na kojení2. Musíte být ochotná kojit

Na kojení mají významný vliv nejen fyzické předpoklady, ale také psychika. Pokud maminka bude mít z nějakého důvodu s kojením problém, ať už se se bojí, že její mléko málo kvalitní, že ho je málo nebo si jen myslí, že mohou nastat komplikace, pak se kojení nepodaří. Chce to mít znalosti, které vás uklidní a čistou hlavu.

3. Kde získat informace?

Většinu problémů spojených s kojením jde velmi snadno vyřešit, stačí se zeptat a poradit se s odborníky. Čím rychlejší řešení bude, tím dříve se vrátíte k bezproblémovému kojení. Skvělý základ poskytují přímo porodnice. Tam jsou poradenské služby, kde vám vše ukážou a vysvětlí.

Na koho se ještě můžete obrátit?
  • poraďte se s lékařem, porodní asistentkou nebo laktační poradkyní
  • kontaktujte nejbližší veřejné zdravotnické zařízení a nechte si poradit od sestry
  • kontaktujte Laktační ligu nebo jinou skupinu na podporu kojení
  • využijte služeb certifikované duly

4. Důležitých 30 minut po porodu

Klíčem ke kojení je správné přisátí miminka. Miminko by se mělo přisát ideálně do 30 minut po porodu. V této době děti jeví o kojení zájem a jejich sací reflex je velmi silný. Důležitý je tak kontakt kůži na kůži a pomáhá k úspěšnému začátku kojení.

5. Pomocníci při kojení

Kojení se sice krásná věc, ale je potřeba ji dělat poměrně často a rostoucí miminko také něco váží. je tak dobré si domů pořídit pomocníky, kteří vám s kojením maximálně pomohou. díky nim budete mít u kojení pohodlí a klid.

  • kojící polštáře - miminko bude mít pohodlí a vy si ulevíte
  • kojící stolička - umožní vám dát si nohy do zvýšené polohy a uvolní tak napětí v páteři
  • velká sklenice vody a svačinka

kojící polštář Matýsek

6. Kojící polštáře Matýsek

Zvláště v poslední době zaznamenávají velký úspěch a není se čemu divit. Maminky si je velmi chválí, s jejich pomocí je miminko vždy v pohodlné bezpečné poloze a kojící maminka vydrží kojit hodiny a hodiny, protože ji nikde nic nebolí ani netlačí.

Kojící polštáře Matýsek mají vyměnitelné potahy, které se dají bez problému vyprat. Potahy jsou vždy vyráběné z atestovaných materiálů určených pro děti do 3 let, stejně jako jejich povlečení do dětské postýlky nebo pelíšky pro miminka.

7. Naučte se správnou polohu kojení

Pro správné kojení je správná poloha klíčový a zcela zásadní. Pokud se miminko kojí ve správné poloze předchází se mnohým problémům. Vyhnout se tak lze rozpraskaným nebo bolavým bradavkám. Důležité je tak najít tu, která je pohodlná vám i vašemu miminku. Na výběr jich je celá řada.
  • kolébka
  • poloha fotbalisty
  • poloha vleže na boku
  • střídání poloh

Co dělat pokud se miminko nechce přisát

Pokud se miminko nechce přisát, nemusí to nutně znamenat vážný problém. Může se jednat jen o výraznou vůni parfému nebo sprchového gelu. Miminko se orientuje podle vůně mleziva a mateřského mléka, pokud ho neucítí přes parfém, nemůže se správně přisát. Pro podporu sacího i hledacího instinktu miminka je dobré si kolem bradavky pomazat mateřské mléko.

Kojení k mateřství naprosto patří a je tak důležité udělat maximum pro to, aby se kojilo co nejdéle. snad vás přesvědčí fakt, že 95 % žen je schopno kojit svá miminka. Není tak důvod se bát, že zrovna vám by to nešlo.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pátá
Obrázek uživatelky
profil
pátá
Obrázek uživatelky
profil
Teď jsem přijela z nákupu, tak teprve první.
Obrázek uživatelky
profil
25. 03. 2016 11:23 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
25. 03. 2016 11:18 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
25. 03. 2016 11:11 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
25. 03. 2016 11:06 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
25. 03. 2016 11:03 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
Obrázek uživatelky
profil
25. 03. 2016 11:23 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
25. 03. 2016 11:19 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
25. 03. 2016 11:15 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
25. 03. 2016 11:10 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
25. 03. 2016 11:06 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
25. 03. 2016 11:01 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
25. 03. 2016 10:55 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles