Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

8 skutečností, které byste měli vědět o akupunktuře

12. 09. 2014 | Péče o tělo

Akupunktura je léčebná metoda pocházející ze staré Číny. Jde o vpichování jehel na určitá místa kůže pacienta. Spousta lidí ji zavrhuje, protože ji považuje za zvláštní či až za šarlatánství. Ale ve skutečnosti má vědecký podklad. Může vám pomoci zhubnout, přestat kouřit nebo zmírnit migrénu.


Skutečnost č. 1 – Akupunktura byla prováděna již před naším letopočtem

Pravda. Akupunktura je odvětvím čínské tradiční medicíny a byla prováděna již dlouho před naším letopočtem. Je založena na teorii, že nemoci jsou způsobeny špatnou cirkulací pozitivní energie – jang a negativní energie – jin.

 

Skutečnost č. 2 – První seance u akupunkturisty trvá vždy déle než další

 

Pravda. Lékař se během první seance ptá na pacientovo zdraví, dřívější lékařské vyšetření, duševní stav, životní styl a další zdravotní informace. První vyšetření tedy trvá většinou přes hodinu. Podle metod čínské medicíny musí lékař vyšetřit puls a prozkoumat jazyk. Následující seance trvají už jen kolem 45 minut.

 

8 skutečností, které byste měli vědět o akupunktuřeSkutečnost č. 3 – Jehly používané v akupunktuře jsou v praxi vždy na jedno použití

 

Pravda. Z důvodu hygienických opatření jsou akupunkturní jehly baleny ve sterilním obalu. Po vyjmutí jsou použity jen jednou. Jehly se skládají ze dvou částí: rukojeti, kterou drží lékař a jehly, která je zapíchnuta na daný bod vydezinfikované kůže pacienta. Ihned po vyjmutí je jehla vhozena do kontejneru k tomu určenému.

 

Skutečnost č. 4 – Těhotné ženy nesmí absolvovat akupunkturu

           

Lež. Budoucí maminky mohou tuto léčbu využít k úlevě od různých problémů souvisejících s těhotenstvím jako je nespavost, zácpa nebo pocit těžkých nohou. Mohou se také účastnit akupunktury souběžně s klasickou přípravou na porod. Je však nezbytné, aby se předem poradily s lékařem, protože akupunktura může někdy spustit předčasný porod.

 

Skutečnost č. 5 – Akupunktura není vhodná pro děti

 

Lež. Kojencům a dětem může pomoci při léčbě úzkosti, potíží pozornosti, poruchy spánku nebo proti ekzémům, kolikám, ušním infekcím, které jsou u dětí časté.

 

Skutečnost č. 6 – Akupunktura může zmírnit bolest hlavy

 

Pravda. Tato alternativní medicína může skutečně pomoci od migrény. Zmírňuje také stres, úzkost, bolest zad, zažívací problémy… díky přesnému vpichování stimulačních jehel do různých bodů těla pacienta.

 

Skutečnost č. 7 – Akupunktura může nahradit léčbu léky

 

Lež. Akupunktura může pouze doplnit léčbu. Zvyšuje účinnost léků anebo snižuje jejich vedlejší účinky. Ale v žádném případě nelze nahradit léky předepsané lékařem.

 

Skutečnost č. 8 – V České republice mohou legálně provádět akupunkturu pouze lékaři

 

Pravda. Jsou to lékaři, kteří získali specializaci v nějakém z klinických oborů medicíny a absolvovali zvláštní přípravu se závěrečnou zkouškou a získáním osvědčení. Na základě tohoto osvědčení vydá společnost akupunkturistů tzv. Kredit I. stupně. Další stupně odbornosti jsou Kredit II. stupeň a školitel v akupunktuře.


Kabedebe - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !