Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

A život je tu!

11. 05. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: A život je tu!
Autor: Petr Vurbs
Nakladatelství: PanNakladatel
Rok vydání: 2014
Brožovaná vazba
Počet stran: 160
Cena: 199 Kč 

Vstávání v pět, řev, jogurt v notebooku, mobil letící vzduchem - to vše vedle nejkrásnějšího smíchu na světě, nejuslintanějších pus a nejdojemnějších objetí. Nejen o tom je vyprávění jednoho hrdého otce.

Kniha A život je tu! ale není návodem, jak zvládnout porod nebo přebalit dítě. Popisuje zážitky mladého táty, kterému se narozením dcery obrátil život naruby. Vtipně popsané každodenní radosti i starosti líčí s nadhledem i projevenými city. Rady a tipy nechal stranou a nabízí svůj pohled na dosud nejtěžší zkoušku svého života. Kniha nejen pro táty.

A život je tu!Ukázky z knihy A život je tu!


Přebalování se dá pojmout čistě sportovně. Člověk musí být kdykoliv a kdekoliv připraven, protože příroda a maličká prostě neplánují. Postupně jsem došel k zjištění, že to celé připomíná populární seznamy míst, kde byste určitě měli mít sex.

Nevím, zda jde o podobnost čistě náhodnou, ale už jsme to dělali na zadní sedačce auta, stejně jako v jeho kufru při parkování před obchodním centrem i v podzemní garáži našeho domu. V temném koutě zaplněné restaurace i na benzince u dálnice. Splněny máme body jako v parku na lavičce, na návštěvě (prakticky žádnou nevynecháváme), kancelář i balkon uprostřed sídliště. Nemáme nejmenší problém s veřejnými záchody, ale od té doby, co jsou jejich součástí speciálně k tomu účelu vyhrazené místnosti, nepřijde mi férové je do seznamu zahrnovat. Co se týká výzev do budoucna, příští rok bychom rádi vstoupili do prestižního Mílového klubu (v letadle ve výšce větší než jedna míle).

--------------------------------------

Osm měsíců, devět a půl kila, sedmdesát centimetrů. Nejhezčí chvíle mého života. Ale také neutuchající strach, nejistota a pocit, že to co dělám, nedělám dobře. Že jsem vlastně pořád ten nezodpovědnej kluk, co si neví se životem tak úplně rady. Že se neustále dívám na svoje vlastní záda, nestíhám a nikdy už nebudu.

Když jsem včera večer otevřel dveře od bytu, naproti mně v obýváku seděla maličká ve svém křesílku, v ruce svou oblíbenou umělohmotnou naběračku. Podívala se na mě, začala radostně kopat nožičkama a házet ručičkama, ve tváři ten nejhezčí, stále ještě bezzubý úsměv. Takový, u kterého ještě nemusíte mít ani stín pochybnosti o tom, jestli snad není předstíraný. Úsměv říkající „ráda tě vidím“. Nenucený, naprosto skutečný… Můj život je vzhůru nohama a už nikdy nebude jako dřív.


Tuto knihu A život je tu!  koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Pan Nakladatel.

Notburga
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !