Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Aby nás chřipka nedostala

28. 12. 2010 | Nemoci

Lepší než čekat, až nás chřipka dostane, je prevence. Různé chřipkové viry vyvolávají po nějaké době opravdové epidemie. Dopřejte organismu  dostatek vitamínů a minerálních látek.  Úprava životního stylu je nejlepší prevencí chřipky. 

Stejně  tak jako pravidelný pitný režim. Hydratovaný organismus  lépe vyplavuje toxické látky.  Velmi účinné je také ničit viry častým větráním v bytě. Nesvědčí jim chlad ani mráz.

Zdraví začíná ve střevech

Často dokážeme předejít různým nemocem správnou životosprávou. Posilňováním imunitního systému bychom měli zničit viry, které vyvolávají nachlazení nebo chřipku. Velké procento ochranných buněk se nachází ve střevech. Zakysanými výrobky a zeleninou, která prošla mléčným kvašením, ochráníte své tělo. Můžete si dát jogurt nebo kefír, ale také kysané zelí nebo okurky.

Léčivé účinky vitamínů a minerálů

K posílení vaší obranyschopnosti vám postačí vitamíny a minerální látky

Vitamín C je posilující prostředek vaší odolnosti. Najdeme ho v citrusech, rajčatech, špenátu, mrkvi, paprikách, syrovém zelí, karotce. Velké množství tohoto vitamínu je v kiwi a šípkovém čaji. Vitamín A je vitamín, který pomáhá organismu bránit se proti infekcím. Nejbohatší zdroje tohoto vitamínu najdete v mrkvi, špenátu, paprikách, rajčatech. Když trpí organismus nedostatkem vitamínů z rodiny B, tak se snižuje odolnost organismu. Nejbohatším zdrojem je kyselina listová.  Vitamín E bojuje proti virovým infekcím. Najdete ho v máku, oříšcích, mléku. Stejně tak by organismus neměl trpět nedostatkem minerálních látek, především zinku, nejbohatším zdrojem jsou luštěniny, hovězí maso, většina ryb. Selen - velké množství tohoto minerálu obsahují mořské ryby, celozrnné výrobky a vaječné těstoviny. Také železo, které najdete v listové zelenině, luštěninách, sušených meruňkách. Ve stravě by neměl chybět také vápník. Nejbohatším zdrojem je mléko a mléčné výrobky.

Čerstvý křen

Čerstvý křen je prevencí  virového onemocnění. Můžete si udělat křenový med, kořen křenu nastrouháme  a smícháme s medem a citrónovou šťávou. 

Při prvních náznacích nachlazení nebo chřipky je nenahraditelný česnek. Cenné látky obsažené v česneku působí jako přírodní antibiotikum.  Účinně působí konzumace pokrmů s česnekem. Dopřejte si topinky s česnekem, nebo česnekovou polévku.

Cibule patří stejně jako česnek  mezi prostředky přírodní lékárny. Cibuli najemno nasekáme a promícháme s medem. Necháme chvíli odležet, poté užíváme. Účinně působí také cibulový čaj,  kdy jednu větší cibuli povaříte v 0,5 litru vody po dobu dvaceti minut.

Červená řepa a také karotka se výborně hodí k prevenci infekčních nemocí a také k posílení organismu.

Ovoce, které pomáhá zkrátit dobu léčení chřipky. Ovoce vás nejen osvěží, ale má také léčebné účinky. Banány  velmi dobře působí  při  chřipce a horečkách. Černý rybíz, borůvky a také jablka nám pomohou, takže chřipka přejde rychleji.

 

Léčivá moc bylin

Bylinkový čaj je oblíbený nápoj, který osvěží, zahřeje  a pomůže zahnat také řadu nemocí. Můžete si připravit míchaný, ze stejných dílů bezinkového květu, máty a řebříčku. Nebo také lípový, mátový, meduňkový, šípkový, s vysokým obsahem vitamínu C.

 

Prostředky na posílení imunity začněte užívat co nejdříve, zvýšíte tak svoji odolnost proti nemocem z nachlazení.

 

Marta - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ja osobne užívam už od jesene na imunitu Hlivu
ustricovú a jeme sudovú kyslú kapustu, manžel cibuľu, cesnak a veľa vitamínov, chrípku sme nemali nepamätám ...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
nějaký vir nás s manželem skolil,manžel bere antibiotika a já s ním popíjím čaj s citrónem
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles