Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Adršpašsko-teplické skály – divoké skalní město

9. 02. 2010 | Vaše tipy

Plánujete nějaký zábavný rodinný výlet? Co třeba si na chvíli zahrát na horolezce? Udělejte si krásný výlet do skalního města Adršpašsko-teplických skal! Nepočítejte však s hodinovou procházkou! Vyhraďte si na toto kouzelné místo nejlépe celý den!


Adršpašsko-teplické skály jsou největším a nejdivočejším skalním městem  střední Evropy. V 18. století skalní město zasáhl krutý požár, který zničil veškerou zeleň. Ale jak se říká – všechno zlé je k něčemu dobré. Po zničujícím požáru ještě víc vynikla krása pískovcových útvarů. A jelikož krásu Adršpašsko-teplických skal obdivovalo stále více turistů, začaly zde vznikat a protínat se turistické stezky.

skalyŘíkají vám něco názvy Starosta, Milenci nebo Homole cukru? Jistě, takto jsou pojmenovány nejvýznamnější místní skaliska. Všude se většinou dostanete po turistických stezkách, ale jsou také kouzelná místa, ke kterým se dostanete pouze pomocí žebříků. A to už je pořádný adrenalin :)  Kromě nádherných skal můžete také obdivovat průzračná azurová jezírka nebo tajné jezírko, které má své nezaměnitelné kouzlo. Doveze vás k němu převozník na pramici, ale pozor na něj – znáte přeci pohádku Tři vlasy děda Vševěda :)

Adršpašsko-teplické skály jsou známé pro své nezaměnitelné kouzlo po celém světě. Množství turistů ze zahraničí se sem rádo vrací, protože jinde na světě se něco tak krásného jen tak nenajde. Natáčelo se zde i množství pohádek, a tak si můžete charakteristické pískovcové útvary pamatovat i díky nim. Chtěli byste splnit nějaké tajné přání? Stačí zavítat k Velkému vodopádu! Zkuste ze všech sil zakřičet tajné heslo a uvidíte, zda je vodopád skutečně tak kouzelný, jak se o něm široko daleko vypráví.

Adršpašsko-teplické skály oplývají nestárnoucím kouzlem, které ve vás bude přebývat ještě dlouho po jejich návštěvě. Budete se sem rádi vracet a užívat si nezaměnitelnou atmosféru skalních soutěsek, kouzelných vodopádů, křišťálově čistých jezírek a nádherných pískovcových skal! Pokud hledáte romantickou a zároveň divokou procházku, jsou Adršpašsko-teplické skály přesně pro vás!


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
krásné skály..taky jsme se byli podívat..
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkznám a všem doporučuji...
Obrázek uživatelky
profil
je to ako výjav z nebies
Obrázek uživatelky
profil
Už se moc těším na léto,chci vzít vnoučata a zajedem si tam moc se mi to líbí,doteď jsem to obdivovala jen na fotkách.....
Obrázek uživatelky
profil
stravil jsem tam jako dite skoro kazde prazdniny alespon tyden. dodnes se tam moc rada vracim..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles