Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Advent znamená čekání. Užijte si ho!

4. 12. 2008 | Svátky
Ano, vím, že pravý význam slova advent se spíš přimyká ke slovu příchod. Jenomže žijeme v době, která nám namixovala koktejl oslabené náboženské tradice, intenzivní reklamy a Ježíška, který se namočil do komplotu s internacionálním dědou Santa Klausem.
Navíc tenhle koktejl naše diskutovaná moderní doba završila pořádnou dávkou nutkavých pocitů, že toho musíme hodně stihnout. Odpočítávání je proto na místě, a to i přes to, že někdo počítá dny do Vánoc samou nedočkavostí, zatímco jiný obrací listy v kalendáři s hrůzou v očích, co všechno ještě musí stihnout.
 
Proto si rok co rok opakuji, že advent je doba čekání, kterou bychom si měli užít se vším všudy, co k ní patří, ovšem s výjimkou nákupních tlačenic.


AdventVšechny zásadní vánoční přípravy proto musí být u mě doma hotovy do začátku prosince. Pak už zbývá jen to příjemnější. Nejprve je třeba za nehlídaným plotem ukořistit třešňovou větvičku, abychom ji pak po zbytek adventu mohli slovně popohánět k rozkvetení nebo brzdit v předčasném pučení. Občas upečeme hromádku cukroví a rozdělíme ji na dvě poloviny. Jednu sníme hned, druhou schováme pro slavnostní dny. Slepujeme s dětmi křivolaké perníkové chaloupky. Těšíme se, až zazvoní telefonicky objednaný Mikuláš na svoji placenou návštěvu, kontrolujeme tajně po večerech dopisy pro Ježíška a srovnáváme je se seznamem pořízených dárků, a v předvečer Štědrého dne je dlouho do noci s mužem zamotáváme do rozměrově nepasujících papírů s veselými motivy dovádějících sobů.

Advent je doba čekání, která si navíc žádá sladké vůně, sladké chuti, sladké přísliby, a to všechno pokud možno plnými doušky. Rozmazlujte se a užívejte si předčasně setmělé večery za zdmi slavnostně osvíceného domova, s hrnkem něčeho teplého v ruce, s dětmi nadšenými z hrátek s těstem a z vytváření cukroví nejroztodivnějších tvarů, a den za dnem si přidělujte malé porce toho, co jste si chtěli šetřit až na Štědrý den. Nechte Vánoce, aby začaly s první koledou, první ozdobou a první větvičkou.

A jestli pořádně nevíte, jak na to, zalistujte novinkou Jany Florentýny Zatloukalové, autorky Kuchařky pro dceru, která už pomohla najít cestu do kuchyně mnoha kuchařkám–začátečnicím. Ve Vánoční Kuchařce pro dceru  najdete vše, co budete během adventu, vánočních svátků, na Silvestra i na Nový rok potřebovat. Recepty pro dlouhé adventní večery, cukroví, slavnostní menu i chuťovky pro přátele a návštěvy, navíc i rady, jak si práci zorganizovat, abyste si svátky mohla užít v pohodě spolu s ostatními.

Pro tu pravou vánoční náladu si k listování knížkou uvařte lahodnou horkou čokoládu. Koukejte si letošní Vánoce pořádně užít a neodkládejte to už ani jeden jediný den!


Zdroj:
Vánoční kuchařka pro dceru
Smart Press


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !