Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Akce na hradech v dubnu 2011

16. 04. 2011 | Vaše tipy
Blíží se nejen prodloužený velikonoční víkend, kterému předchází dne 16. dubna Mezinárodní den památek letos věnovaný kulturnímu dědictví vody, a proto přijměte několik tipů na návštěvu hradů v Čechách i na Moravě. Snad pro každého je už od dětství návštěva kteréhokoli hradu pomyslným návratem do minulosti.

Většina z nás navštívila celoročně otevřený Karlštejn, ale říká vám něco Horní hrad řečený Hauenštejn? Níže je uvedeno 5 tipů na měsíc duben. Pokud jste ještě nebyli na hradě Křivoklát, můžete se tam vydat z Prahy nejen autobusem ze zastávky Hradčanská, ale také parní lokomotivou, kterou tradičně každý rok vypravují České dráhy. Ať už se vydáte na kterýkoli hrad, většina již od dubna připravila své prohlídkové trasy nejen o víkendech, ale pozor na pondělky, to bývá zpravidla zavřeno. Výjimkou určitě bude Velikonoční pondělí, kdy můžete mnohde vidět speciální velikonoční výzdobu.

Hrad Bítov

O víkendu 16. a 17. dubna se vypravte na hrad Bítov, můžete vidět mimořádnou kostýmovou prohlídku okruhu č. III s hladomornou, mučírnou a vězením.

Horní hrad řečený Hauenštejn

V sobotu 30. dubna budou hornohradský park okupovat všelijaká strašidla krušnohorská - potkáte Hejkaly, rusalky, čerty, draka. Nechť všechny čarodějky z okolí se na tento sraz strašidel dostaví!
K poslechu zahraje potulný bard. Hrad bude střežit garda rytířů.
K vidění bude ohnivé divadlo.
Dále bude tradiční Miss čarodějka v kategorii dětské i dospělé, opékání buřtů, jízda kočárem i na upalování dojde a na hradě se staví i slavný poutník Hroch.

Hrad Kašperk - tip na Velikonoce

O velikonočním prodlouženém víkendu 22.-25. 4. je připraven speciální prohlídkový okruh, který obsahuje to nejlepší z obou prohlídkových okruhů. V sobotu a v neděli jsou připravené speciální  prohlídky pro děti s názvem Staň se rytířem nebo dvorní dámou. Dále je v sobotu a v neděli připravené doprovodné šaškovské představení nazvané Velikonoční šaškování. Jedná se o veselé představení pro malé i velké se dvěma šašky. Velikonoční atmosféru hradního nádvoří doprovodí živá ovečka Matylda s malým beránkem Gustavem, kteří budou v průběhu tohoto víkendu přebývat v ohradě na hradním nádvoří. Připraveno bude teplé i studené občerstvení vč. speciálních domácích kašperských masek, grilovaných klobás, svařeného vína, medoviny, párků v rohlíku, kávy, čaje, horké čokolády a prodej suvenýrů.

Státní hrad Křivoklát - tip na Velikonoce

O prodlouženém velikonočním víkendu máte všichni možnost navštívit tradiční vítání jara na hradě Křivoklátě, kdy se přeneseme o jeden a půl století zpět a vychutnáme atmosféru zvyků, řemesel a života tehdejších lidí. Velikonoční brána se otvírá v sobotu, v neděli i v pondělí v deset hodin a zavře se v 17 hodin odpoledne. K vidění bude i velikonočně vyzdobená kaple. Velký řemeslnický jarmark se nachází v prostorách celého dolního nádvoří i ve vnitřních prostorách dolního hradu. Uvidíte řadu zručných řemeslníků přímo při práci. Hudbou a slovem bude po všechny dny bavit skupina Krless.

Hrad Špilberk - tip na dubnové víkendy

Hrad Špilberk je přes 700 let dominantu města Brna, kterému v minulosti poskytoval ochranu a pocit bezpečí. Kasematy patří ke stavebním kuriozitám hradu Špilberku a představují jednu z nejnavštěvovanějších turistických atraktivit v Brně.
V dubnu můžete každý víkend navštívit dětskou dílnu a rozhlednu.

Autor:pppeettrr


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkhrady a zámky, to je naše, milujeme takové výlety za poznáním.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles