Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Akce na zámcích v květnu 2011

5. 05. 2011 | Vaše tipy

Proměnlivé aprílové počasí vystřídá stabilnější květnové poměrně teplé počasí, a to je nejlepší strávit v přírodě či na výletech po památkách. Vhodnou kombinací je návštěva zámku s přilehlým zámeckým parkem nebo oborou.

Mezi nejkrásnější zámky se zámeckou oboru patří Žleby. Pokud jste ještě neviděli místní oboru s chovem bílých jelenů, určitě to napravte. Můžete to spojit se Svatebním dnem, který se koná 7. května právě na zámku Žleby.


Ale v květnu si kromě pestrých prohlídkových tras připravilo několik zámků i zajímavý doprovodný kulturní program.

Věřím, že si z níže uvedených osmi tipů vyberete alespoň jeden, protože zážitky z poznávání vám nikdy nikdo nevezme. A určitě nebudete zklamáni, když si vyberete zámek Loučeň. Kromě noční prohlídky a Bitvy století je zde otevřený další z mnoha labyrintů v zámeckém parku.


Státní zámek Kozel


V neděli 15. května se v 16.00 v zámecké jízdárně koná koncert skupiny Čechomor.

Arcibiskupský zámek v Kroměříži


Od 1. do 22. května můžete denně mimo pondělí navštívit výstavu keramických reliéfů předního moravského  umělce Ivana Jakeše s názvem Příběhy aneb Dálky terakoty.


Zámek Loučeň

V sobotu 7. května se uskuteční akce Bitva století, která připomeneme velkou bitvu u Hradce Králové z roku 1866.  V  sobotu 28. května se konají noční prohlídky při svíčkách.

Zámek Moravská Třebová


O víkendu 21.-22. května zavítejte na přehlídku sborového zpěvu Moravskotřebovské arkády.


Státní zámek Slatiňany


Od května je pro návštěvníky k dispozici zcela nová expozice: 2. návštěvní okruh, zámecké interiéry. V květnu zde proběhne výstava Zámek plný klívií. Celý zámek rozkvete díky pěti skleníkům.


Státní zámek Sychrov


O víkendu 14.-15.5. probíhají na zámku Sychrov svatební dny. Každý, kdo plánuje svatební obřad na zámku, uvidí slavnostně nazdobené a připravené všechny prostory zámku.
O víkendu 28.-29.5. pro všechny děti je v zámeckém parku připravena soutěžní akce s názvem Pohádkový park. Každý soutěžící obdrží malý dárek.

Státní zámek Velké Březno

V sobotu 7. května se odehraje už X. ročník závodu autoveteránů O pohár hraběte Chotka.

V sobotu 28. května se koná Košt hraběte Chotka - XIII. ročník prodejní výstavy vín spojený s jejich ochutnávkou.


Státní zámek Žleby

V sobotu 7. května se na Žlebech koná Svatební den. Jedná se o přehlídku nevěst a ženichů, svatebních šatů, účesů, květinových vazeb. Čeká vás promenáda svatebních párů v Předzámčí a další doprovodný program za doprovodu hudby a moderátora. Na závěr akce proběhne dražba květin.



Autor:pppeettrr


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
super prehľad
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles