Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Akvamarín – kámen moře

19. 07. 2011 | Zajímavosti

Ano, tušíte správně – dnes se budeme věnovat magickým schopnostem Akvamarínu. Proč se mu přezdívá kámen moře, jakých neduhů vás může zbavit, jaká je jeho magická moc a mnoho dalších informací vám odhalí následující řádky. Vítejte v říši kamenů - seznamte se s Akvamarínem.


Základní informace o kameni


Pojmenování Akvamarín vzniklo z latinské mořské vody – aqua marina. Akvamarín zřejmě svým vzhledem připomínal právě mořskou vodu. Nalézt jej můžeme v barevné škále od tmavě modré, přes světle modrou, modrozelenou či tmavě zelenou. Ve vzácných případech se Akvamarín objevuje také v barvě žluté.


aquamarineAkvamarín je odrůdou berylu. Je poměrně tvrdý, avšak dobře štěpný. Kámen můžeme najít jak v podobě lesklé, tak tmavé. Stejně tak může být Akvamarín průhledný i zcela zabarvený. Mezi nejkvalitnější Akvamaríny jsou však považovány kameny průhledné s jasným leskem. Naleziště kamene u nás naleznete pouze v místech kolem Písku, vydat se pro nějaký krásný exemplář však můžeme také do Ruska.


Další Akvamaríny jsou k nalezení v USA, na Srí Lance, Keni, Tanzanii či klasicky v Brazílii. Zde byl objevem největší Akvamarín, který vážil neuvěřitelných 110 kg!


Základní použití kamene


Již dávno v minulosti lidé věřili v magickou sílu Akvamarínu. Nejčastěji jej využívali jako talisman na dlouhé cesty. Věřili, že jim jeho moc dokáže pročistit mysl a roztřídit myšlenky. Klasicky lze Akvamarín využít ve šperkařství, kde jsou z něj nejčastěji vyráběny prsteny, přívěšky či náramky. Můžeme se setkat také se soškami či dalšími menšími předměty. V esoterice je kámen velmi ceněn. O jeho magických schopnostech si povíme v následujících řádcích.


Magická síla kamene


Aqua marina – mořská voda. Co si vybavíte, když se na chvíli zamyslíte nad tímto slovním spojením? Jistojistě moře, vodu, mořskou pěnu, klidnou hladinu, relax, odpočinek, čistou mysl… A právě s myslí má kámen hodně společného. Akvamarín svou průzračnou září nekonečných dálek projasňuje právě naši duši a mysl. Je to kámen myslitelů, čarodějů, léčitelů a vizionářů. Přezdívá se mu také kámen čistého srdce.

mozek
Od pradávna jsou jeho účinky spojovány s udržováním myšlenkové čistoty i čistoty těla. Vede nás k uchování nevinnosti, vnitřní krásy a klidu. Svou krásou a silou prosvětluje kouty našeho nitra a pomáhá nám tak k vnitřní svobodě a vyrovnanosti. Disponuje úžasnou vlastností – může odstraňovat psychické bloky v naší mysli. Pomáhá od depresí, zmírňuje podráždění a agresivitu.


Léčivé využití:


Akvamarín lze využít i ve fyzické rovině. Kámen totiž pročišťuje horní cesty dýchací, léčí záněty a onemocnění hrdla či hlasivek. Zmírňuje kašel a odbourává astmatické záchvaty. Upravuje funkci žláz, pomáhá při aftech a oparech. Vhodný je také při léčbě žaludečních či zažívacích problémů.


Jak využít magické moci Akvamarínu?


Kámen je nutno před použitím také očistit a nabít novou energií, kterou bude předávat svému nositeli. Způsob nabíjení energií je však u tohoto kamene dosti specifická. Kámen na přímém slunci rychle ztrácí svou původní barvu, proto jej nikdy nenabíjíme na přímém dosahu slunečních paprsků. Nejlepším způsobem nabíjení je položení na již připravený horský křišťál.


Pokud křišťál nevlastníte, lze kámen nabít za denního světla, ovšem ne na přímém slunci. Stejné pravidlo jako u ostatních kamenů platí i u Akvamarínu – kamene by se neměl dotýkat nikdo jiný kromě vás. Kámen je vhodný především pro zrozence ve znamení Lva, Blíženců, Vodnáře a Ryb.


Neuvažujete o pořízení Akvamarínu?


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles