Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alergikům vylepší život i každodenně uklizený byt. To se však snadno řekne.

11. 04. 2011 | Nemoci
O tom, že prach, roztoči a bakterie na nás v našich domovech doslova číhají na každém kroku slýcháváme skoro denně. A není se čemu divit.
Tyto patogeny jsou škodlivé a zatěžující nejen pro alergiky a astmatiky, ale i pro zdravého člověka, u kterého se právě kvůli prašnosti a roztočům může astma teprve rozvinout, a to i v pozdějším věku. Pokud máte doma astmatika či alergika, nebo jím trpíte přímo Vy, tak sami dobře víte, jak moc dráždivý dokáže prach být.

Roztoči jsou zkrátka všudypřítomní a pokud chceme mít alespoň doma příznivější a zdravější podmínky, často nezbývá než se obrnit trpělivostí při jejich likvidaci. Většina prachových částic v našich domovech pochází z mrtvé kůže. Ta je právě tou pravou pastvou pro prachové roztoče, kteří nám tam následně zanechávají pozornosti ve formě natrávené potravy a výkalů. To jsou charakteristické zdroje alergenů způsobující právě astma, alergie, chronickou rýmu, ale i například záněty kůže či zánět spojivek. Pokud také někdo ve vaší rodině trpí poruchami spánku, může to mít překvapivě na svědomí i všudypřítomný prach.

robotický vysavačPřes veškerou snahu se velmi často k úklidu nedostaneme častěji než jednou týdně. Pokud tedy nepatříte mezi ženy typu Stepfordských paniček a úklid Vám nepřináší nějaké zvláštní potěšení. Přitom nejnutnější minimum je vysávání alespoň dvakrát týdně. Samozřejmě pro astmatiky, alergiky a v bytech s větší prašností či malými dětmi, by se mělo uklízet alespoň každý druhý den. Vedle času, který tento záměr často komplikuje, je další potíží i fakt, že v průběhu vysávání se právě ten nejjemnější prach může dostat až do plic a poškozovat organizmus. Nejzdravější úklid je tedy ten, u kterého nejste.

V dnešní hektické době je naštěstí už i tento problém řešitelný.
Pokud si zrovna nechcete, nebo nemůžete dovolit uklízečku, je možné velmi dobře využít robotický vysavač, kterých je na trhu celá řada. Ty provedou každodenní úklid za Vás a navíc v době, kdy nejste přítomni. Vyhnete se tak případnému vdechování nebezpečného prachu a kontaktu s roztoči či bakteriemi. Pokud Vám však jde o skutečně hygienicky čisté podlahy, nevyplatí se zde šetřit a pořídit si nutně ten nejlevnější vysavač pouze se základními funkcemi pro vysávání. robotický vysavačZaměřte se na takové modely, které uklizené podlahy zároveň dezinfikují.Vysoce účinným řešením jsou například UV-C lampy. Ty veškeré škodlivé patogeny bezpečně zlikvidují. Navíc je desinfekce UV-C zářením jediným způsobem jak udržet koberce a dřevěné podlahy hygienicky čisté bez užití agresivních prostředků.
Hladké podlahy se doporučuje také pravidelně stírat antistatickými mopy a prachovými utěrkami.

Každodenním úklidem výrazně snížíte prašnost ve vašem bytě. Zároveň také výrazně omezíte šíření roztočů, kteří se přenášejí pouhým prouděním vzduchu, ke kterému dochází při běžných domácích aktivitách jako například pouhou chůzí, či otevřením dveří. Technika nám v dnešní domě pomáhá skoro ve všech oblastech, tak proč tu možnost nevyužít také pro každodenně uklizený a zdravější domov.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ze nejzdravejsi je uklid u ktereho nejsme? To se mi teda libi a ani jsem netusila ze to muze byt vlastne zdrave, hlavne pohodlne Smajlík) Luxuju doma starym klasickym vysavacem a predstava ze pri uklidu teda vsechen zvirenej prach nadycham neni moc prijemna... Takze robotum fandim a setrim na nejSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
reklama na roboticky vysavacSmajlík Vim o dvou lidech, co ho maji. Pres pocatecni nadseni jsou obe dve nespokojene, vysavac vynechava nektere plochy. je to fajn, ze nekdo vyluxuje za vas, ale dukladnejsi uklid ke sve spokojenosti si stejne budem muset udelat samySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka