Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Alík detektivem

19. 08. 2020 | Vaše příběhy

Byla jsem objednána na nehty ke své oblíbené kosmetičce, paní Táni. Vždy, když si jdu udělat nehty, je to pro mě takový malý svátek. Táňa má malý kosmetický salon na kraji města a já mám dovoleno chodit sem i se svým psem Alíkem. Alík je už starší pes, máme ho z útulku. Je na mně docela závislý, protože ho beru všude, kam se dá. Kosmetička má pro Alíka misku, do které mu dává vodu, a často také nějakou tu psí dobrotu. Alík si zaleze pod stůl a nikdo o něm ani neví.

 

Po malé procházce do města jsme konečně vešli do salonu.

„Tak nás tu máte,“ pozdravila jsem se s Táňou, která už lovila z přihrádky ve stole psí mňamku.

Alík zaujal polohu hadrového panáka, pečlivě žvýkajíc kostičku pro pejsky. Následovaly okamžiky jen pro mě, kdy budu hýčkaná, zušlechťovaná a rozmazlovaná.

Táňa se dala do práce a já se ponořila do zvuků relaxační hudby, která tiše hrála. Po pár minutách vešel do salonu mladý pár. Slečna se kosmetičky zeptala na volné termíny, na ceny a požádala o vzorník, aby si prohlédla, co by si vůbec představovala. Táňa se věnovala své práci, odpovídala na otázky zvídavé slečny a mladík postával v koutě. Trvalo to téměř čtvrt hodiny, než si slečna vybrala, co vlastně chce, domluvila si termín návštěvy a zkonzultovala přibližnou cenu. Poděkovala a pár se dal k odchodu.  Muž vztáhl ruku ke klice, a ve stejnou chvíli vystartoval Alík. Vyletěl jako střela zpod stolu, cenil zuby a zlověstně vrčel. Muž se zarazil, dívka vypískla a zvedla ruce k obličeji.

„Alíku, co to je?“ křikla jsem na psa.

Takovou reakci jsem u Alíka nikdy nezažila, a to jsme si ho domů z útulku přivedli před více než deseti lety. Pes to byl hodný a nikdy na nikoho neútočil. Snesl se i s ostatními psy a miloval děti. Nyní to byl úplně jiný pes, zuřivý a nebezpečný.

„Já ho uklidním,“ ujistila jsem kosmetičku a chtěla popadnout psa za obojek. Ve stejnou chvíli ale Táňa zvolala, ať psa klidně na dvojici pustím. Všimla si totiž, že jí z kabelky, kterou měla položenou na stoličce bokem, zmizela peněženka i klíče od auta. Alík cenil zuby na zloděje. Nebylo pochyb, že krádeže se dopustila ona dvojice, lépe řečeno mladík. Dívka měla odvést pozornost a muž mezitím konal. Zavolali jsme policii, Alík zatím držel dvojici v šachu. Když se totiž muž pokoušel i přes vrčení salon opustit, Alík neváhal a zakousl se mu do nohy. Nestiskl silně, ale i to stačilo, aby muže zastavil.

 

Samozřejmě, že dívka neuvedla v objednávce své pravé jméno. Jak policie zjistila, dvojice už má s trestnou činností zkušenosti, a to nemalé. Majetek se vrátil kosmetičce a já měla poprvé nehty zadarmo. Na Alíka čekal při příští návštěvě v salonu velký pytel granulí. Jsem na svého psa pyšná.


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Alík detektivem:

Alík detektivem
Alík detektivem
Alík detektivem
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Alík šikulaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný příběh.Smajlík
Alík je chytrý a šikovný pejsek.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
chytrý pejsekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Alík si velký pytel granulí zasloužil. SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Opravdu moc šikovný pejsek SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles