Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alkoholička

29. 08. 2010 | Vaše příběhy

Po několikaleté práci v účtárně jsem se cítila „vyhořelá“ a hledala jsem si místo spíše v malém kolektivu. Po delším čase se mi podařilo najít místo v malé firmě.  V podstatě tam pracovaly jen dvě ženy a já měla být třetí. Šlo o poradenskou činnost.

Šéfová byla ženská kolem padesátky, zdála se mi být veselá a vtipná a až později jsem přišla na to, proč…. Druhá kolegyně byla pro změnu mladší a já se dozvěděla, že to byla příbuzná pana majitele. Nebývala v práci denně, jen vypomáhala, když bylo potřeba.  Většinou vyřizovala zakázky na místě a jezdívala autem po firmách, dojednávala kontrakty.

Milena byla rázná šéfová, ale když mi vysvětlila, co po mně chce, nebyl problém jí vyhovět.

Většinou v době, kdy byla Monika na cestách, zavírala se šéfová v kanceláři s tím, abych jí nerušila, že toho má hodně. Když pak vyšla s rudýma očima i tváří, myslela jsem si, že má nějaké trápení s dcerou.  Ještě studovala a prý s ní měla dost potíží. Svěřit se mi Milena evidentně nepotřebovala.  Když jsem hledala ve skříni nějaký spis a ona byla u lékaře, našla jsem několik prázdných láhví.  Jasně, že jsem nic nedala na sobě znát, ale už jsem věděla,  která bije, když se zase zavřela v kanceláři.  Horší to bylo, když přišel nějaký klient.  Občas mne sice požádala, abych to s ním vyřídila sama, ale někdy se „stránka“ velmi podivně tvářila, když od nás odcházela.

V budově,  kde sídlila naše malá firma, bylo podobných více, a tak jsem se občas potkávala i s děvčaty, jak se říká od vedle. Ptaly se mě, jak to u nás chodí, zda vycházím se šéfovou. Prý jsem už asi čtvrtá úřednice, kterou v poslední době přibírali. Žádná tam prý dlouho nevydrží….

Asi po 3 měsících, tedy po zkušební době, jsem šla za Milenou s nějakým spisem. Seděla za stolem a zavdávala si přímo z láhve!  Když mne uviděla, vystartovala jako šílená a tvrdě mě chytla za rameno. Nic jsi neviděla, rozumíš!!!????

Rychle jsem odešla do své kanceláře. Na druhý den jsem za ní šla, že si promluvíme a nabídla jsem jí pomoc. Tvářila se, že se vůbec nic nestalo a že si mám hledět svého.  Ještě nadhodila něco o případných „bonzácích“.

Ale já opravdu nemínila žalovat.  Situace se začala přiostřovat. Milena nestíhala svou práci a hodně toho zůstávalo na mě.  Nosila jsem si práci domů a zůstávala přesčas. To se přestávalo líbit manželovi,  protože zase tak dobře jsem nebyla placená.  Když jsem mu řekla o Mileně, chtěl abych okamžitě šla za šéfem a řekla mu, že kolegyně je notorik.  Řekla jsem mu, že ještě počkám a zkusím si s ní promluvit.

Druhý den Monika opět vyjela na služební cestu a  Milena se chytla pití hned jak se za ní zavřely dveře. Prý je nešťastná, nemá manžela, jen nepodařenou dceru, která má pořád málo. Chce na parádu, kosmetiku i na výlety. Domlouvala jsem jí, radila, aby se šla léčit. Jen se zakabonila a řekla ať  vypadnu z její kanceláře.

Když jsem se pak vrátila z oběda, dveře do Mileniny kanceláře byly otevřené a ona se hádala s nějakým klientem. Rychle jsem mu pokynula, ať  jde za mnou a věc vyřídila.

Jen co se zavřely dveře, vyletěla na mne Milena a hodila mi na hlavu složku s dokumenty,  zapotácela jsem se a chytla stolu. To už se na mě sápala jako šílená a řvala, že mě zničí.  Dlouhými nehty mi poškrábala tvář, cítila jsem, že mi teče po krku krev.  Mohla jsem jí také udeřit, ale byla jsem v takovém šoku, že jsem vyběhla do chodby a našla útočiště ve vedlejší kanceláři.  Milena zamkla a bylo slyšet jen rachot, asi vyhazovala věci ze skříně.  Po krátké poradě s Alenou,  sekretářkou  firmy,  kde jsem utekla od soptící šéfové,  jsme zavolaly na policii.

Milenu odvezli a skončila na záchytce. Údajně měla v sobě přes 2 promile.  Já musela vyhledat lékařskou pomoc a skončila na marodce.

Mileně hrozil vyhazov, ale jelikož jsou s majitelem dlouholetí známí,  možná to s ním nějak „ uhraje“.  Já však nevěřím, že se něco změní,  pokud se Milena nepůjde léčit.  Mně se velmi omlouvala,  že to tak nemyslela, že je nešťastná atd. atd.  Jenomže, co já s tím?  Nemůžu čekat, až mě jednoho krásného dne v práci přizabije. 

Po nemocenské jsem dala okamžitou výpověď.  Ani mě nikdo nepřemlouval,  měli jinou práci.  Byla přijímána nová pracovnice - pravá ruka Mileny.  Kdoví, jak dlouho u „maskované“ alkoholičky  vydrží?

Já už místo také mám, spolupracovníci jsou super a rychle jsem se sžila s novým kolektivem.

Milena zůstane černou můrou v mých vzpomínkách na bývalé zaměstnání…..

 

Bertice – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Alkohol na pracoviště nepatří...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
alkohol je ozaj metla
Obrázek uživatelky
profil
Nikdy bych nevěřila, že ženy mohou takto propadnout démonu alkoholu. sestra od našeho známého se rozhodla jít konečně na léčení a do léčebny přijela podnapilá. Nepřijali jí a pije dál. Další žena začala pít po dlouholetém pití svého muže. Dnes jsou oba notorici, starší syn si vzal do výchoSmajlíkvy mladší sestru, jelikož oni nejsou schopni se o ni postarat. Ještě jim nebylo padesát let a jsou z nich trosky !!!
Obrázek uživatelky
profil
pokud se to dá o takové věci říci, hezky napsané.
Je toho moc a přibývá postižených. Léčit. A ani to nebývá mnohdy nic platné, recidivy, další ostudy, začarovaný kruh.
Jen ty lidi neodsuzujte, pro nic pít nezačali,navic má závislost na alkoholu mezinárodně stanovenou diagnózu.

I když je vám jich líto, většinou moc lžou, protože se stydí - nesnažte se jim sami pomoci! Jedině medicínsky, laik nic nezmůže ani v rodině, kterou má dotyčná ráda a kdoví co vykládá.
A někdy opravdu to v té rodině v pořádku není.

Je to hodně problematika.
Obrázek uživatelky
profil
tímto jsem si prošla já jen s tím rozdílem, že mě šéfová neublížila fyzicky. Odešla jsem i když mě hodně přemlouvala abych zůstala.
Pěkný článek.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles