Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alpami nejen za sněhem 5. díl - Sölden

6. 02. 2019 | Televizní tipy
Průvodci aktivním odpočinkem v horách, Eva Samková a Tomáš Kraus, objevují v pořadu Alpami nejen za sněhem 5. díl – Sölden zákoutí nejnavštěvovanější oblasti Rakouska, Söldenu a okolí. Při freeridu s průvodci a překonávání ferraty však nečekaně zajdou až za svoje hranice možností (Premiéra)

S příjezdem do střediska Sölden začíná představování jednotlivých lokalit. Sölden je jedno z prominentních lyžařských míst a druhá nejnavštěvovanější rakouská destinace po Vídni, krásné městečko hluboce zařezané v údolí ötztal. Z turisticky rušného Söldenu přitom vyrůstají rozsáhlé exponované svahy s více než 1600m převýšením a poctivě sportovně skloněnými tratěmi, jež ještě zastřešují dva ledovce – strmější Rettenbach a mírný Tiefenbach. Systém lanovek a vleků je rychlý a výkonný, podobně i zasněžování.  Další den ráno se vypraví se zakladatelem první rakouské lyžařské školy v českých rukou, Štěpánem Koudelou, na skialpy.

Alpami nejen za sněhemPoté, co prověří stupeň lavinového nebezpečí, vyrážejí Eva a Tomáš z pořadu Alpami nejen za sněhem 5. díl – Sölden za doprovodu zkušených průvodců na freeride. Původně anglický termín můžeme volně přeložit jako jízda ve volném terénu. Vše mají připraveno, půjčují si lopatu, lavinové vyhledávače a sondy. Po velikém výkonu divákům pak ukážou i jednu z tradičních kulinářských pochutin v ötztaler Stube, karamelizované palačinky Kaiserschmarren, a následně navštíví přilehlé wellness Aqua Dome s kaskádovitými termálními lázněmi.

Kromě skialpové instruktáže nám Štěpán v pořadu Alpami nejen za sněhem 5. díl – Sölden rovněž představí výletní ferraty a vysvětlí divákům, co to je horské lezení po zajištěných cestách, při kterém je horolezecké lano nahrazeno ocelovým. Eva a Tomáš vyzkoušejí lezení po kolmé cestě, kde je natlučeno do skály schodiště z železných kramlí. Ukážou nám, že kam dříve mohli jen horolezci, dnes stoupají i turisté.

Alpami nejen za sněhem 5. díl – Sölden můžete sledovat 6. 2. 2019 od 21,25 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !