Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alpami nejen za sněhem 6. díl - Stubai

13. 02. 2019 | Televizní tipy
Eva a Tomáš z pořadu Alpami nejen za sněhem 6. díl – Stubai přijíždějí do stubaiské oblasti, kde si kromě freeridu na ledovci a otužování také vyzkoušejí tyrolské gurmánské speciality, lanové centrum a air park s trampolínami, na kterých dojde k nečekané události (Premiéra)

Stubaiské údolí, jedno z nejvíce oceňovaných rodinných středisek v Alpách, má obrovský ledovcový areál a tři střední až malé klasické areály, které fungují i jako útočiště při nepříznivém počasí na ledovci.

Údolí Stubaital v Tyrolsku leží jen 10 minut jízdy autem od tyrolského města Innsbrucku, dvojnásobného hostitele zimních olympijských her. Jeho součástí je pět lyžařských středisek včetně Stubaiského ledovce, který disponuje 108 kilometry sjezdových tratí jako žádný jiný ledovcový resort v Rakousku a z celé oblasti je pro lyžaře tím hlavním lákadlem. Přezdívá se mu Alpami nejen za sněhem„království sněhu“ a jeho královskými klenoty jsou velmi široké, prašanem pokryté svahy, a desetikilometrový sjezd Wild Grub'n, který vede z vrcholku ledovce až dolů do údolí, či nejvýše položená restaurace v Rakousku Jochdole (3150 m), kde vaří výborné tyrolské speciality z vepřového jelita, vajíčka a místní varianty bramboráku.

Ledovcový areál se rozprostírá na ploše pěti ledovců a je dobře propojen lanovkami kolem dokola, přičemž mimo sjezdovky se otevírá překvapivě velkorysý volný terén, který Eva s Tomášem z pořadu Alpami nejen za sněhem 6. díl – Stubai rádi využijí na freeride. Poté, co vyzkoušejí stubaiský snow park na různé skoky a překážky, vyrazí Eva a Tomáš na lekci otužování v pětistupňové vodě místního potoka.

Jelikož je už jaro, kromě zasněženého ledovce Eva a Tomáš využijí svůj čas také na vyzkoušení nedalekého lanového centra v korunách stromů a na jízdu na koních z místního plemene Haflingů. Což je pro Evu srdcovou záležitostí, jelikož jezdí na koni od svých deseti let a nedávno od svého rodného města dostala jako dárek za sportovní úspěchy poníka Pepana.

Alpami nejen za sněhem 6. díl – Stubai můžete sledovat 13. 2. 2019 od 21,30 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !