Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alpami nejen za sněhem 7. díl - Lago di Garda

20. 02. 2019 | Televizní tipy
Průvodci aktivním odpočinkem, Eva a Tomáš z pořadu Alpami nejen za sněhem 7. díl - Lago di Garda, přijíždějí k největšímu italskému jezeru vyzkoušet windsurfing a jízdu na katamaránu. Objevují zákoutí nejseverněji položených olivovníků a zkoušejí svoje horolezecké dovednosti. Bude to nebezpečné jako v Rakousku na ferratách? (Premiéra)

Lago di Garda, říká se mu „Malé moře“, je nejen největší jezero v celé Itálii, ale také se pyšní jedinečným – pro prázdninovou rekreaci mimořádně příznivým – klimatem. Výrazně ho ovlivňuje teplé jižní proudění, jehož důsledkem se daří subtropické vegetaci v okolí a letní teploty dosahují hodnot téměř jako u moře. Jezero se modrá pod alpskými velikány, na jejichž svazích se v zimě lyžuje.

Alpami nejen za sněhemLago di Garda lze ale také směle považovat za jedno z center lezení nejen v Evropě. Po úbočích, či v úplné blízkosti jezera, jsou rozesety desítky lezeckých oblastí pro začátečníky i závodní lezce. 

Eva a Tomáš z pořadu Alpami nejen za sněhem 7. díl - Lago di Garda tam potkávají českého průvodce Jirku, který žije v této oblasti přes dvacet let a zná všechny cesty, včetně těch, které tam nedávno vyznačil český mistr světa v lezení Adam Ondra.

Eva a Tomáš nás pak zavedou do historického sklepa, který z každé sklizně produkuje láhve nejprestižnějších olejů extravergine, které dosáhly nejvyšších národních i mezinárodních ocenění. Přímý důkaz, že i za 46. rovnoběžkou se dá pěstovat extra panenský olivový olej, nejseverněji na celém světě. Toto území je jakousi středomořskou oázou v srdci Alp, kde rozmarýn, šalvěj a další aromatické bylinky vedle stoletých olivovníků obklopují jezero.

Alpami nejen za sněhem 7. díl - Lago di Garda můžete sledovat 20. 2. 2019 od 21,30 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle